sigurno će te oduševiti

Torta od kave: Donosimo odličan recept slavne Mary Berry

Torta od kave
MaryBerryRecipes/Pinterest
16.05.2025.
u 20:15

U kuharici "Fast Cakes: Easy Bakes in Minutes" autorice Mary Berry pronašli smo genijalan slatki recept! Ova torta od kave sigurno će te oduševiti..

Mary Berry prava je majstorica domaćih slanih i slatkih jela u kojima uživaju generacije! A jedan od neodoljivih recepata ove slavne kuharice je i onaj za tortu od kave koja je gotova za pola sata! Ova divna i jednostavna torta od kave odličan je slatki zalogaj uz popodnevni čaj, a recept smo pronašli u njezinoj kuharici "Fast Cakes: Easy Bakes in Minutes" u kojoj Mary ovu tortu opisuje kao "divna promjena od klasičnog biskvita Victoria sponge", piše miss gastro.

Uz recept, Mary je otkrila i tajnu savršenog, spužvastog biskvita - za tijesto se koristi hladni maslac, dok se u kramu stavlja maslac sobne temperature! Isprobaj i ti ovaj odličan recept Mary Berry, jer ova divna torta od kave je - najbolja na svijetu!

SASTOJCI

  • oštro brašno 225 g
  • prašak za pecivo 1 kom
  • šećer u prahu 225 g
  • maslac 225 g
  • jaje 2 kom
  • instant kava 2 žlica

KREMA - SASTOJCI

  • šećer u prahu 225 g
  • maslac 75 g
  • ekstrakt kave 1 žlica

POSTUPAK

  1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Dva jednaka kalupa za torte (ako nemaš 2, koristit ćeš jedna, te tijesto razrezat nakon pečenje, no u tom slučaju moraš biskvit peći dulje od vremena navedenog u receptu) namasti maslacem i na dno postavi papi za pečenje.
  2. Instant kavu rastopi u 1 žlici kipuće vode, miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
  3. Maslacem šećer u prahu, brašno, jaja i prašak za pecivo izmiksaj. Dodaj otopinu instant kave i još jednom dobro sve izmiksaj.
  4. Tijesto rasporedi u kalupe i peci 25-30 minuta.
  5. Pusti da se biskviti malo ohlade u kalupima prije vađenja. Kada ih izvadiš iz kalupa, stavi ih na rešetku da se potpuno ohlade.
  6. Za kremu, izmiksaj omekšali maslac, šećer u prahu i ekstrakt kave (ili ponovno napravi varijantu s instant kavom koja je išla u biskvit).
  7. Kad se biskviti potpuno ohlade, između dva sloja biskvita razmaži kremu.
  8. Tortu postavi na tanjur za poluživanje, odnonso stalak za torte, pospi s malo šećera u prahu.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata