jednostavni desert

Recept Marthe Stewart za brzi tart od čokolade

Čokoladni tart
Ruth Georgiev/Unsplash
26.04.2025.
u 11:34

Zasladi se jednostavnim čokoladnim desertom po receptu popularne američke kuharice Marthe Stewart...

Posljednjih dana uživamo u kremastim tjesteninama, složencima, pohanom kruhu na sto načina, ali i cijelom nizu peciva, dizanih tijesta - i čokoladnih slastica. Kad nam ponestane inspiracije, redovito je tražimo na web stranici Marthe Stewart, apsolutne ekspertice za comfort food. Upravo smo tamo naišli i na jednostavan recept za tart s ganacheom od čokolade, piše miss gastro. Isplati se isprobati! 

SASTOJCI

  • bademi 75 g
  • šećer 6 žlica
  • glatko brašno 160 g
  • sol 0,25 žličica
  • maslac 90 g
  • čokolada za kuhanje 350 g
  • slatko vrhnje 300 ml
  • ekstrakt vanilije 1 žličica

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Sitno samelji bademe. Pomiješaj ih s brašnom, šećerom i solju pa ih dobro izmiješaj.
  3. Dodaj hladni maslac narezan na listiće pa dobro izradi rukama u mrvičastu smjesu.
  4. Prebaci tijesto u kalup s dnom koje se može odvojiti pa je pažljivo utisni u dno i uz rubove.
  5. Peci otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pusti da se u potpunosti ohladi.
  6. Zagrij vrhnje pa ga prelij preko nasjeckane čokolade. Miješaj dok se ne otpi, a zatim umiješaj vaniliju.
  7. Prelij ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pusti da se hladi sat vremena u hladnjaku.
  8. Posluži uz lagano tučeno slatko vrhnje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije