Tražite jednostavan, zdrav i ukusan međuobrok koji će zadovoljiti želju za slatkim bez grižnje savjesti? Ovi zobeni keksi idealni su za doručak, užinu ili desert – bez dodatnog šećera, s prirodnom slatkoćom iz voća. Pogodni su i za djecu! Recept je podijelila food blogerica @kuvajsama.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 3 srednje jabuke
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 50 g lješnjaka
- na vrh noža prašak za pecivo
Priprema: Jabuke ogulite, narežite i skuhajte dok ne omekšaju, pa ih usitnite u pire. Zgnječite banane i pomiješajte ih s pireom od jabuka. Dodajte zobene pahuljice i prašak za pecivo. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode u kojoj su se kuhale jabuke; ako je prerijetka, dodajte još zobenih pahuljica. Umiješajte zdrobljene lješnjake. Žlicom uzimajte smjesu i stavljajte je na papir za pečenje. Lagano pritisnite svaku hrpicu kako biste oblikovali kekse. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta, dok keksi ne poprime zlatno-smeđu boju.