Zaboravite na francuski

Patatas a la importancia: Sočan španjolski krumpir koji osvaja na prvi zalogaj

Španjolski krumpir
Instagram @spainonafork
06.07.2025.
u 18:01

Imamo odličan recept za patatas a la importancia, odnosno španjolski krumpir - odličan prilog koji svako jelo diže na višu razinu

Već svi dobro znamo što je francuski krumpir, no što je španjolski krumpir? Španjolski krumpir, odnosno patatas a la importancia, odličan je prilog - sočan i pun okusa, koji svako jelo diže na višu razinu. Ma toliko je ukusan da bismo ga ponekad rado jeli i samog, bez glavne namirnice na tanjuru, piše miss gastro.

Imamo odličan, klasičan recept za španjolski krumpir koji nikad ne zakaže i odličan je prilog uz brojna jela. Ako niste nikada probali ovo jelo, obavezno ga pripremite po ovome receptu i uživajte! Nećete požaliti. Dapače, zahvaljivat ćete nam!

SASTOJCI

  • krumpir 1 kg
  • jaje 3 kom
  • luk 1 kriška
  • češnjak 2 režanj
  • bijelo vino 150 ml
  • listići svježeg peršina
  • sol
  • maslinovo ulje
  • brašno
  • povrtni temeljac 700 ml

POSTUPAK

  1. Krumpir oguli pa nareži na kriške. Kriške krumpira prvo uvaljaj u brašno, a potom umoči i u razmućena jaja.
  2. U tavi dobro zagrij obilnu količinu ulja te poprži krumpir dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Stavi sa strane.
  3. Nasjeckaj luk nasitno i poprži ga koristeći dio ulja od prženja kurmpira.
  4. Kad luk postane staklast, dodaj sitno nasjeckani češnjak i nasjeckane listiće peršina i nastavi pržiti dok luk i češnjak ne poprime zlatnosmeđu boju.
  5. Dodaj bijelo vino, dio temeljca i šafran. pusti da ključa oko 3 minute kako bi alkohol ispario.
  6. Dodaj krumpire, pritom pazi da se tijesto na njima ne raspadne. Neka sve kratko zajedno provrije i ovi slasni krumpiri su gotovi.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije