Već svi dobro znamo što je francuski krumpir, no što je španjolski krumpir? Španjolski krumpir, odnosno patatas a la importancia, odličan je prilog - sočan i pun okusa, koji svako jelo diže na višu razinu. Ma toliko je ukusan da bismo ga ponekad rado jeli i samog, bez glavne namirnice na tanjuru, piše miss gastro.
Imamo odličan, klasičan recept za španjolski krumpir koji nikad ne zakaže i odličan je prilog uz brojna jela. Ako niste nikada probali ovo jelo, obavezno ga pripremite po ovome receptu i uživajte! Nećete požaliti. Dapače, zahvaljivat ćete nam!
SASTOJCI
- krumpir 1 kg
- jaje 3 kom
- luk 1 kriška
- češnjak 2 režanj
- bijelo vino 150 ml
- listići svježeg peršina
- sol
- maslinovo ulje
- brašno
- povrtni temeljac 700 ml
POSTUPAK
- Krumpir oguli pa nareži na kriške. Kriške krumpira prvo uvaljaj u brašno, a potom umoči i u razmućena jaja.
- U tavi dobro zagrij obilnu količinu ulja te poprži krumpir dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Stavi sa strane.
- Nasjeckaj luk nasitno i poprži ga koristeći dio ulja od prženja kurmpira.
- Kad luk postane staklast, dodaj sitno nasjeckani češnjak i nasjeckane listiće peršina i nastavi pržiti dok luk i češnjak ne poprime zlatnosmeđu boju.
- Dodaj bijelo vino, dio temeljca i šafran. pusti da ključa oko 3 minute kako bi alkohol ispario.
- Dodaj krumpire, pritom pazi da se tijesto na njima ne raspadne. Neka sve kratko zajedno provrije i ovi slasni krumpiri su gotovi.