odličan trik

Prilikom pripreme mesa dodajte ovaj sastojak i bit će sočnije nego ikad

jesti meso
Shutterstock
27.06.2025.
u 20:41
Poslušaj ovaj članak
00:00 / 00:00

Želite li da vam meso bude toliko mekano da se doslovno topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem koji će mu dati izuzetnu mekoću.

Sve što trebate učiniti jest obložiti meso kriškama kivija i ostaviti ga da odstoji neko vrijeme prije pripreme.

Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji pomažu razgradnji vezivnog tkiva u mesu, što rezultira njegovom iznimnom mekoćom, piše Krstarica.

 Ako pripremate marinadu, postupite kao i inače, a zatim na kraju dodajte kriške kivija oko sat do dva prije termičke obrade.

Važno je, međutim, da meso ne ostavite predugo u kontaktu s kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i počelo se raspadati tijekom pripreme. Sličan učinak na meso ima i ananas, pa umjesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije