Bilo da kupujete meso i sami meljete kod kuće ili kupujete gotovo mljeveno meso, može se dogoditi da ono bude masno, a to dosta kvari okus. Ako je meso previše masno može se iskoristi da napravite pite, ali ako želite ćufte, faširance ili ćevape - bitno je da meso bude kvalitetno, piše Krstarica.
Više ne morate bacati meso ili se pitati kakvog će okusa biti jer postoji spas. Potrebna je samo jedna namirnica i vaše mljeveno meso će ponovo biti savršenog okusa. Kuhari preporučuju da u mljeveno meso dodate jedan jeftin i pristupačan sastojak koji će poboljšati teksturu mljevenog mesa.
Riječ je o krumpiru. Povrće naribajte, a zatim dodajte u mljeveno meso. Ako želite možete dodati i neku drugu namirnicu kao što su bundeva ili riža. Mljeveno meso će ostati sočno, ali će biti lakše za oblikovanje i pečenje faširanaca, ćevapa, ćufti…