Uskoplje

Započela 19. tradicionalna kulturna manifestacija "Uskopaljske jeseni"

21.10.2015.
u 06:15

"Jedno jedino 'evo ti' više vrijedi nego 10 neka ti Bog pomogne, dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem..."

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak - podružnica Uskoplje započela je 19. tradicionalna kulturna manifestacija Uskopaljske jeseni, jedan od događaja kojem se svake godine vesele svi Uskopaljci, kako mladi, tako i oni stariji. Moto ovogodišnjih Uskopaljskih jeseni je "Jedno jedino 'evo ti' više vrijedi nego deset neka ti Bog pomogne. Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem. Zato je dobrota jedina investicija koja nikad ne gubi". Uskopaljske jeseni s godinama su prerasle u jednu od najvećih manifestacija bh. Hrvata. Na početku svečanosti nazočnima se obratio predsjednik HKD Napredak, podružnice Uskoplje Tvrtko Krajina te naglasio da ova manifestacija godi­nama služi očuvanju tradicije i baštine te širenju kulture. - Najprije smo bili prepoznati u općini, kasnije u županiji pa onda i u središnjici, a sada smo poznati i malo šire zbog čega smo jako sretni, jer to znači da radimo dobar posao koji doi­sta vrijedi. Pozivam sve koji mogu pomoći da nas prepozna i država. Ovo je projekt vrijedan respekta, ugleda i poštovanja, istaknuo je Krajina. Prema njegovim rije­čima, i ove će godine manifesta­cija biti obilježena bogatim kulturnim programom koji obuhvaća kazališne, glaz­bene i plesne izvedbe, koncerte, promo­cije knjiga te literarnih radova Uskopljana. - Inače, svake godine oku­pimo od 800 do 1000 gostiju, kao i izvođača i koje prate od 3000 do 5000 posjetitelja. Važnost manifestacije potvrđuje dola­zak i pokroviteljstvo brojnih uglednih gostiju, medija, gospodarstvenika, predstav­nika vlasti, politike i drugih institucija, kaže Krajina. Pomoćnik načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje Branko Matijanić naglasio je da su Uskopaljske jeseni postale vrijednost i kulturno-umjetnička destinacija općine te obećao i ubuduće snažnu podršku projektu. Matijanić je otvorio 19. Uskopaljske jeseni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije