MFF

Sve spremno za 24. izdanje Mediteran Film Festivala

mff
07.10.2023.
u 10:57

Sve je spremno za 24. izdanje Mediteran Film Festivala 2023., što će se u Širokom Brijegu održati od 10. do 14. listopada. Organizatori su predstavili potpuni filmski program. Nakon svečanog otvaranja u širokobriješkom kinu Borak, u utorak s početkom u 20 sati bit će upriličena projekcija igranog filma "Stigme" redatelja Zdenka Jurilja. U konkurenciji za nagrade ovog renomiranog filmskog festival bit će prikazano deset dugometražnih (duži od 30 minuta) i isto toliko kratkometražnih dokumentaraca (do 30 minuta) po izboru selektora festivala Zdravka Mustaća.

Drugog dana festivala na programu u kinu Borak, u suradnji s Filmskim centrom Sarajevo, bit će prikazano sedam filmova. Riječ je o remek-djelima bh. kinematografije koja su u vremenu u kojem su nastala bila omiljena i publici i žiriju na festivalima diljem svijeta. U srijedu navečer u programu "Domaći autori" bit će upriličene projekcije filmova "Zidine" redatelja Ive Čolaka i Marka Mikulića te dokumentarac o umjetniku Stjepanu Skoki "Kipar iz Graba" redatelja Tomislava Topića. U bogatom programu druge festivalske večeri bit će prikazani dokumentarci "Brzi" Karmen Obrdalj, "Putevi kave" Mirka Pivčevića, "Noć od srebra i zlata" Zdravka Terkeša, "Sutra je novi dan" redatelja Tvrtka Bubala, animirani filmovi "Svrha" Tvrtka Karačića i "Nada" Pere Petrušića. Šesteročlani žiri u dvije kategorije odlučit će o festivalskim nagradama - MFF Grand Prix i MFF Best Short.

Program "U fokusu" donijet će projekcije devet ponajboljih dokumentaraca iz zemalja Mediterana. U petak, 13. listopada, u kinu Borak bit će premijerno prikazan dokumentarno-igrani film "Tihi skitnica" Zdenka Jurilja o životu i djelu velikog hrvatskog slikara i grafičara Virgilija Nevjestića. Posljednjeg festivalskog dana u jutarnjoj projekciji u programa "MFF Fora" bit će prikazan dugometražni igrani film za djecu Nevena Hitreca "Dnevnik Pauline P.".

MFF 2023. zatvorit će u subotu, 14. listopada, film Ivane Guberine "Naš mali" o slavnom hrvatskom košarkaškom velikanu Draženu Petroviću. Program 24. izdanja širokobriješkog filmskog festivala doista je bogat i raznolik, u pravom smislu riječi – za svakog ponešto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?