Dva svjetska virtuoza

Stefan Milenković i Edin Karamazov sviraju u Čapljini

'27.04.2012., Zagreb - U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, nastupio je gitarist Edin Karamazov, zajedno s velikim orkestrom Zagrebacke filharmonije.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
10.09.2015.
u 08:02

Dva vrsna glazbena virtouza Stefan Milenković (violina) i Edin Karamazov (gitara) održat će koncert u Čapljini 28. rujna, i to povodom proslave Dana općine Čapljina i blagdana svetog Franje Asiškog, zaštitnika župe, u istoimenoj crkvi. Organizator ovog iznimnog glazbenog događaja je Akademija Čapljina, a ulaz je slobodan.

Violinist Stefan Milenković odlikuje se iznimnim profesionalizmom, kreativnošću i energijom. Još u ranom djetinjstvu, sa svega 10 godina, uspješno je osvojio koncertne pozornice sposobnošću da ostvari izravni doticaj s publikom kojoj daruje nezaboravne nastupe. S druge strane, Edin Karamazov se dokazao kao najkarizmatičniji lutnjist, pa i gitarist današnjice. Njegova uzbudljiva virtuozna izvođenja na lutnji i gitari, s repertoarom koji se proteže od glazbe 16. stoljeća do danas, osvojili su najbolje kritike i nezabilježene pohvale u Europi i Americi. Kao solist nastupao je i snimao s vodećim međunarodnim ansamblima za ranu glazbu i umjetnicima svjetskog glasa kao što su Hesperion XX, Andreas Scholl i Sting.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije