Književni uradak

Sidran objavio novu knjigu “Oranje mora”

Abdulaha Sidrana
07.01.2016.
u 07:00

Nova knjiga akademika Abdulaha Sidrana “Oranje mora” donosi polemičke tekstove, a njezin autor kaže da je taj naslov dovoljan da čovjek zna otprilike o čemu se radi, “smisao društvenog angažmana u našim uvjetima, angažman kakav je pisanje novinskih komentara na političke i druge događaje; taj smisao je ravan oranju mora, taj posao je besmislen”.

“Drago mi je što mi se pruža prilika kako bih sam pokazao ono što književna kritika, koja praktično i ne postoji ili je manipulirana naopako, ne primjećuje, piše Večernji list BiH.

Nisam to samo ja, ne postoji pjesnik koji ne piše temu Boga”, kazao je Sidran i u izjavi za medije te dodao da će svojom poezijom nastojati pokazati i tu stranu.

“Moje iskustvo borbe za socijalnu pravdu, za bolje odnose među stvarateljima je poražavajuće, ta borba dugo traje i smatrao sam da bi takav naslov mogao dati. Kultura je kosmos za sebe, a ‘propaganda’ je nešto što je šuplje od smisla i u tom pojmu stanuje nešto što nije ljudsko, nešto što se bori protiv svake čovječnosti, ako on njega mora propagandom utjerati u neku misao koja je naopaka, kazao je Sidran.

Knjiga “Oranje mora” objavljena je jučer u izdanju sarajevske izdvačke kuće Baybook.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije