HKD Napredak

Promocije dvaju knjige autorice Žane Alpeza, "Preživjeti 21 stoljeće" i "Izopačeno čovječanstvo"

26.02.2021.
u 14:33

Hrvatko Kulturno Društvo NAPREDAK u svojim ograncima od Viteza, Banje Luke, Kiseljaka, Žepča, Splita, Ilijaša, Dubrovnika, Kotora, te u iznozemnim ograncima Napretka od Linza pa nadalje, organizira promocije dvaju knjige autorice Žane Alpeza, "Preživjeti 21 stoljeće" i "Izopačeno čovječanstvo".

Knjige su ustvari skup Kolumni koje je autorica Žana Alpeza pisala za države u regiji (Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Srbija). Riječ je o psihologiji, filozofiji, problemima laži, patologije, licemjerstva i beznađa u svakodnevnom životu iz perspektive autorice. Svi se ponekad pitamo kuda ide ovaj svijet u kojem kao da od previše ljudi ne vidimo čovjeka, u kojem je sve manje suosjećanja jednih prema drugima i sve manje ljubavi uopće.

U njima  otvoreno, bez ustezanja, kroz osobna iskustva progovara o mizantropiji kojom smo, nažalost. okruženi. Sve više smo, misli autorica, zaokupljeni sami sobom i vlastitim uspjehom i na tom se putu negdje izgube prave vrijednosti, moralnost i jednostavnost, bez obzira na sredinu u kojoj živimo. 

Recenzenti su mr.sc.Božo Skoko, hrvatska filmska kazališna glumica Arijana Čulina, hrvatski filmski i kazališni glumac Boris Svrtan, te Mirela Holly.

Nakladnik knjige je Udruga Pravi Put.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?