premijera filma “Where there is darkness”

Poučna priča o svećeniku koji je oprostio svome ubojici prije smrti

29.09.2018.
u 11:50

Večeras (29. rujna 2018. godine) s početkom u 19 sati bit će prikazan dokumentarno–igrani film “Where there is darkness”, snimljen po istinitom događaju. Film će imati prijevod na hrvatskom jeziku. Film “Where there is darkness” pripovijeda priču o svećeniku Reneu Robertu, čovjeku koji je oprostio ubojici godinama prije nego što mu je oduzeo život, čovjeku koji je spasio život svom ubojici. U deklaraciji o životu iz 1995. koju je potpisao, vlč. Robert je zatražio da, ako bude ikada ubijen, njegov ubojica ne bude osuđen na smrtnu kaznu. Zanimljivo za ovaj film jest i to što je u snimanju sudjelovao Brotnjak Jozo Ivanković Đani. Zamolili smo ga da nam prenese svoja iskustva rada na ovom filmu:

“Na poziv vlasnika produkcijske kuće ‘Stella Mar Films’ Seana Bloomfielda, prošle godine u studenome, otišao sam u Ameriku pomoći u realizaciji ovog filma. Moj zadatak je bio snimanje iz zraka (snimanje dronom), priprema scene, oblikovanje rasvjete itd.

Priča ovog filma je vrlo zanimljiva i poučna, priča o svećeniku koji je oprostio svom ubojici 20 godina prije svoje smrti. Priča o svjetlu nakon tame. Ne smijem puno otkrivati o filmu, samo mogu reći da je temeljen prema istinitoj priči. Pazilo se na svaki detalj zahvaljujući detektivima koji su radili na ovom slučaju, koji su nam ustupili sve fotografije i videozapise koje su oni zabilježili. Ovim putem želim pozvati sve one koji žele da dođu večeras u Cinestar pogledati ovaj film, vjerujem kako se može puno toga naučiti gledajući ovu priču, priču čovjeka koji tako lako oprašta. Hvala vam”. Ulaznice se mogu nabaviti u studiju Foto Đani te na samom ulazu u dvoranu prije prikazivanja filma.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?