preko 30 događaja

‘Posuško lito’ već postaje respektabilna manifestacija

24.06.2017.
u 08:30

Pred start bogatog Posuškog lita 2017. u uredu općinskog načelnika održana je konferencija za novinare.

Brend Posušja

Pred predstavnicima brojnih medija program su predstavili: načelnik Branko Bago (predsjednik), Ivana Galić-Arapović, Ante Begić i Zvonimir Širić, članovi Odbora Posuškog lita. Načelnik Bago je istaknuo kako ova kulturna manifestacija prerasta u veliki događaj s brojnim sudionicima.

- Program doprinosi razvitku našeg grada i kraja uz zahvalnost brojnim udrugama pa i našim gospodarstvenicima koji daju potporu za ovako bogat program. Skupa možemo uraditi mnogo toga pa i nastavak jako bitnih “Kamendana”, naglasio je Bago u ime Organizacijskog odbora. Ante Begić je potvrdio dobru suradnju u brojnim organizacijskim zadaćama te zahvalio i mladima na pojedinim vrijednim projektima te očuvanju baštine i povijesnih vrijednosti posuškog kraja. Ivana Galić Arapović je dodala neke novosti o ovogodišnjem Litu koje je prepuno vrijednih kulturno-sportskih događaja. Zvonimir Širić ju podnio izvješće o malonogometnom turniru. Naglasio je značaj i dobru posjećenost te potporu sudionicima u nastupu na razini Hercegovine kao i dogradnju školskih objekata.

Na kraju su svima odali poštovanje, pa i medijima koji su redovito i vjerno prenosili izvješća sa svih brojnih događaja Posuškog lita. Inače, pokrovitelji Festivala kalske pisme, u sklopu Lita 2017. su Dragan Čović član Predsjedništva BiH te supokrovitelj hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. “Posuško lito” započet će u subotu, 24. lipnja, memorijalnim turnirom u bridžu “Jerko Jerry Kovač” na Blidinju i Međunarodnim festivalom animiranog filma u posuškoj kinodvorani u 20 sati.

Klape i Parni valjak

Vrhunac manifestacije bit će IV. festival klapske pisme na kojem će u revijalnom dijelu nastupiti Meri Cetinić i klapa Šufit te spektakularni koncert Parnog valjka na kojem se očekuje na tisuće posjetitelja i s kojim će se spustiti zastori na ovogodišnju manifestaciju. Svakako vrijedi izdvojiti “Igre bez granica” koje obaraju rekorde po prijavi natjecatelja i smotru folklora “Silo na ognjištu”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?