Folklorni susreti

Mještani Domanovića majstori improvizacije

30.04.2016.
u 11:00

Mještani Domanovića, u prvom redu članovi HKUD-a Domanovići, praktično su potvrdili epitete koji prate ljude ovih prostora - majstori improvizacije.

Kad se na samom početku Folklornih susreta u povodu patrona župe sv. Josipa Radnika iznad rodnih Dubrava “otvorilo nebo”, okupljeni nisu gubili glavu.

Postavljenu opremu, razglase, ozvučenja i nekoliko stotina ljudi vješto su preselili u pastoralni centar u izgradnji, istodobno na kat premještajući za trpezu pripremljene stolove te su nastavili program.

Iako su kiše u ovo doba godine u tom kraju nekad vrijedni težaci, a danas voćari i vinogradari oduvijek željno iščekivali, ovoga puta pravi povodanj pomrsio je organizatoru račune. Međutim, nisu se zbunili, srčanošću i improvizacijom uspjeli su osigurati uvjete za planirani program.

Nastupilo je deset društava, HKUD Stolac iz Stoca, zatim HKUD Rotimlja, pa HKUD Dubrave Aladinići, HKUD Sv. Ante Dretelj, HKUD Bosansko izvorno kolo iz Stoca, HKUD Brotnjo iz Čitluka, HKUD Herceg Stjepan Buna, dva društva iz Hrvatske - HKUD Peručica iz Hrvaca kod Sinja i KUD Kamen iz Sivča kod Darovara te domaćin HKUD Domanovići iz Domanovića.

Na kraju programa posjetitelje Folklornih susreta u Domanovićima zabavljala je grupa FM.

“Nakon svega ispalo je najbolje moguće”, bio je komentar Ivne Šimunović, predsjednice HKUD Domanovići.

Inače, duhovni dio programa obilježavanja blagdana sve. Josipa Radnika, 1. svibnja, započeo je misom trodnevnicom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?