počinje u petak, 11. kolovoza

Lazar Dragojević voditelj ceremonije otvaranja 29. Sarajevo Film Festivala

Lazar Dragojević
imdb
05.08.2023.
u 14:02

Ovogodišnje 29. izdanje Sarajevo Film Festival bit će otvoreno u petak, 11. kolovoza svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo i nizom događaja koji će joj prethoditi, a svečanost otvaranja pripala je glumcu Lazaru Dragojeviću.

- Sarajevo je najljepše poglavlje u mom životu, grad kojem se uvijek vraćam. Sarajevo Film Festival za mene je najljepši događaj u godini, period kada grad ne spava i kada umjetnost vlada. Velika mi je čast i zadovoljstvo što je baš meni ove godine dodijeljena uloga voditelja ceremonije otvaranja - kazao je Dragojević.

Lazar Dragojević rođen je u Podgorici 1996. godine. U osnovnoj školi sudjelovao je na općinskim natjecanjima u poeziji, na kojim je osvajao prvo mjesto tri godine zaredom.

Glazbenu i baletsku školu "Vasa Pavić" završio je 2014. godine. Njegov osnovni instrument bio je trombon. Na državnom natjecanju 2012. godine osvojio je Srebrnu liru. Pored trombona svira i klavir, gitaru, kahon, ukulele i ud.

Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu upisao je 2016. godine u klasi profesora Senada Bašića i diplomirao 2020. godine.

Ostvario je uloge u filmovima "Take Me Somewhere Nice" Ene Sendijarević, "Sin" Ines Tanović, "Route-3" Thanasisa Neofotistosa, "Pun mjesec" Nermina Hamzagića i "Simpatija za đavola" Guillaumea de Fontenaya.

Glumio je i u TV serijama "Feria: Najmračnije svjetlo" kreatora Agustina Martineza i Carlosa Montera, "Branilac" Jelene Svetličić, "Then You Run" Roberta McKillopa i "Znam kako dišeš" kreatora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića.

Igrao je i u kazališnim predstavama "Ivanov" u režiji Andriya Zholdaka, "Osramoćeni" u režiji Dine Mustafića, "Ukroćena goropadnica" u režiji Dejana Projkovskog, "Djeca sunca" u režiji Jovane Tomić, "Pokojnik" (2022) u režiji Egona Savina i "Brod" u režiji Ane Đorđević.

- Sarajevo Film Festival s velikim zadovoljstvom ulogu domaćina otvaranja svake godine povjerava uspješnim regionalnim filmskim umjetnicima mlađe generacije sa željom da otkriva, podržava i promovira mlade filmske profesionalce - priopćeno je iz Press službe SFF-a.

U prethodnim izdanjima Sarajevo Film Festivala uloga domaćina svečane ceremonije otvaranja bila je povjerena glumicama Amili Terzimehić, Zani Marjanović, Vanesi Glođo, Aleni Džebo, Mariji Pikić, Belmi Salkunić i Heleni Vuković, te glumcima Dini Bajroviću, Igoru Skvarici, Albanu Ukaju, Erminu Bravi, Borisu Leru, Adnanu Haskoviću i Feđi Štukanu.

Ovogodišnji 29. Sarajevo Film Festival bit će održan od 11. do 18. kolovoza 2023. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije