19. i 20. kolovoza

I ove će se godine u Neumu snimati filmovi pod vodom

23.07.2022.
u 08:40

Neum underwater film festival Neum 2022. održava se i ove godine u Neumu 19. i 20. kolovoza 2022. godine pod pokroviteljstvom Općine Neum i sponzorstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Projekcije filmova

Prvi dan Međunarodnog festivala podvodnog filma Neum održat će se projekcije filmova u službenoj konkurenciji uz bogat glazbeni dio programa, a drugi će se dan održavati edukativno-ekološke radionice podvodnog snimanja pod nazivom “Podvodni svijet”, na koji se pozivaju autori podvodnih filmova da s profesionalnim roniocima razmijene mišljenja koja vode sigurnom stvaranju podvodnih filmova. Ivo Mikulić, autor i osnivač Festivala podvodnog filma Neum, kaže: - Underwater film festival ima za cilj promicanje podvodnog snimanja filmova i uvažavanje ljepote i raznolikosti svega što se nalazi u moru i pod vodom, poticanje kreativnosti vezane za podvodno snimanje te afirmiranje vezano za intenzivniji angažman vezan za očuvanje podvodnog svijeta, morske flore i faune.

- Neum underwater film festival misli na autore amatere, na studentske radove, a na festivalu će biti i popratni program s filmovima koji će biti prikazani, a nisu u borbi za Grand prix. Na festivalu u prvom redu želimo vidjeti potencijalne buduće filmske autore bez obzira na žanr koji će inspiraciju pronaći upravo u Neumu - dodao je Mikulić.

Organizatori su ponosni što su, prije svega, prošlogodišnji Neum underwater film festival održali pred živom publikom i imali odličan odaziv i autora i publike iz cijelog svijeta, što im je potvrdilo ideju te dalo dodatni motiv i energiju za ovogodišnji Neum underwater film festival.

Neum se kroz Festival pozicionirao u svjetsko središte podvodnog filma, a filmovi stižu iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Španjolske, Francuske, Italije, Indije... Uvjet za prijavu na Festival je film snimljen barem 50 posto vremena pod vodom, morem, jezerom, bazenom, rijekom.

U Ljetnom kinu hotela Zenit u Neumu, 19. kolovoza, drugi Neum underwater film festival proglasit će najbolji film festivala, najbolji BH podvodni film, najbolji ekofilm, najbolju glazbu i najbolju kameru.

Nagrade autorima

I ove godine organizator Udruga “Standard” najavljuje i nagrade kako za autore tako i za publiku Neum underwater film festivala. “Festival podvodnog filma Neum” otvoren je za sve kategorije stanovništva i sve kategorije autora (od amatera do profesionalaca). Stoga, ako imate podvodni film, potražite upute kako se prijaviti na film na: www.uff.ba ili www.filmfreeway.com

Prijave podvodnih filmova otvorene su do 12. kolovoza 2022. godine. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije