Nova sezona

Hrvatsko narodno kazalište u rujnu obilježava 23 godine od svoga osnutka

05.09.2017.
u 12:00

Nakon duge ljetne stanke, Hrvatsko narodno kazalište novu sezonu otvara u četvrtak, 7. rujna, predstavom “Kisik” autora Ivana Viripajeva, u režiji Tanje Miletić. Predstava “Quijotanje” autora Dragana Komadine bit će odigrana u srijedu, 13. rujna u 21 sat, u okviru večeri Ladies In by Jana za poslovne žene te u četvrtak, 14. rujna 2017. u 20 sati, za ostalu publiku. Predstava “Quijotanje” govori o vršnjačkom nasilju.

U rujnu Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru obilježava godišnjicu osnutka institucije koja je započela s radom 22. rujna prije 23 godine. Tim povodom, 22. i 23. rujna u 20 sati odigrat će svoju najuspješniju predstavu u protekloj sezoni “Predstavu Hamleta u selu Mrduša Donja”. Premijerna i sve reprizne izvedbe ove uspješnice bile su rasprodane u kratkom roku, tako da dosta publike s nestrpljenjem iščekuje nove reprize.

I na kraju mjeseca očekuje nas još jedna izvedba poetsko-glazbeno-scenskog kolaža “Hercegovina IV. dio”. Poeziju u kolažu “Hercegovina IV. dio” govore glumci Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnjik Njirić i Robert Pehar, a publika će imati priliku čuti ukupno pedeset pjesama od 33 pjesnikinje i pjesnika, koji su, počevši od Antuna Branka Šimića pa do Krešimira Šege, stvorili bogatstvo i neiscrpnu poetsku baštinu ovog podneblja. Pored pjesama A. B. Šimića, tu su i stihovi Mile Pešorde, Krešimira Šege, Ivana Lovrenovića, Ivana Kordića, Vladimira Pavlovića, Vlade Puljića, koji će publici donijeti ono najbolje od Hercegovine – stećke, brda u ljetnim sutonima, zelene rijeke i miris smokve

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?