SREDNJA ŠKOLA LIKOVNIH UMJETNOSTI

FOTO Na maturalnoj izložbi u Mostaru mladi umjetnici pokazali veliki talent

Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar
11.06.2022.
u 14:26

Izložbom maturalnih radova 23. generacija maturanata Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara u Umjetničkoj galeriji kraljice Katarine Kosače oprostila se od svoga srednjoškolskog obrazovanja, i to uz 26. rođendan njihove škole.

Generacija 2021./2022. od sedam maturanata: Nataša Franjušić (inače učenica generacije), Chiara Carabet, Andrea Martinović,  Emilija Stojanović, Danijela Glavović te Matko Jurić i Marko Ćubela pohađala je smjerove kiparski, slikarski i grafički dizajn.

Nataša Franjušić

Chiara Carabet

Emilija Stojanović

Andrea Martinović

Danijela Glavović

Matko Jurić

Marko Ćubela

Brojna je publika, uz njihove profesore, obitelj i prijatelje došla podržati ove mlade umjetnike koji su na izložbi predstavili svoj uistinu veliki likovni talent. Njihovi mentori bili su - za slikarski dizajn prof. Dario Pehar, kiparski prof. Ilija Kegelj te za grafički dizajn prof. Ivan Križanac. 

Uz izložbu maturalnih radova, prigodan glazbeni program koji su priredili kolege iz Glazbene škole te svjedodžbe maturantima koje im je podijelila razrednica Anđela Bukovac, nekoliko je riječi kazao i ravnatelj škole Ante Andričić koji je istaknuo i veliki uspjeh te obrazovne ustanove u školskoj 2021./2022. Kako je kazao, njihovi su učenici dobili i brojne nagrade i prizanja na raznim natjecanjima, što je, dodao je, za njih bila jedna od najuspješnijih godina od osnutka škole 1996.  

Većina maturanata, kazali su nam, želi nastaviti školovanje na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu, ali i u inozemstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije