Hommage pjesniku

Dvadeset godina od smrti Vladimira Pavlovića

01.12.2016.
u 11:00

U okviru “Književne srijede” Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u Mostaru održan je hommage hrvatskome pjesniku iz Hercegovine, velikanu pisane riječi i bivšem predsjedniku Društva hrvatskih književnika HB, Vladimiru Pavloviću, u povodu 20. godišnjice njegove smrti.

Članovi Društva hrvatskih književnika HB, pisci i poštovatelji tom su se prigodom prisjetili književnog rada i stvaralaštva Vladimira Pavlovića. Predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Ivan Sivrić i član Društva Ivan Baković složili su se kako Pavlović u hrvatskoj književnosti nije valoriziran i zastupljen onoliko koliko bi trebao biti, podsjećajući da su o tome pisali i govorili i književnici Božidar Petrač i Veselko Koroman.

- Vladimir Pavlović zaslužio je puno bolje i više mjesto nego što ga ima u javnoj i percepciji hrvatske književnosti i ne preostaje mi drugo nego složiti se s hrvatskim književnikom Stjepanom Šešeljem koji je patetično, ali istinito, napisao: “Vladimir Pavlović nadvisuje Neretvu. On je jedan od vrhunaca što krije se u naše duše. Visoko gore poput žabe, marina vinca, babine gomile...kao Nikola Martić, fra Lucijan Kordić, Mak Dizdar, Antun Branko Šimić...Brda su to ... i na nama je hoćemo li mu se približiti ili gledati nekada iz doline ili ih nikada ne vidjeti” - moglo se čuti na predstavljanju. Pavlovića je smrt zaustavila 1996. na vrhuncu njegovog stvaralačkoga puta.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?