Sutra koncert

Članovi orkestra Sarajevske filharmonije u ulozi solista

Sarajevska filharmonija
28.01.2016.
u 08:30

Nakon uspješnog Novogodišnjeg koncerta, Sarajevska filharmonija priredit će publici 29. siječnja u Narodnom pozorištu prvi koncert ove godine na kojem će se predstaviti članovi orkestra Sarajevske filharmonije u ulozi soliste.

Ova nesvakidašnja ideja je već prošle godine naišla na pozitivne reakcije publike i izvođača kojima je velika čast i odgovornost nastupiti u ulozi solista pred svojim kolegama iz orkestra.

Djela Mozarta, Webera, Paganinija, Chaminadea i Tomasija interpretirat će Azra Ramić (klarinet), Etleva Karadža (viola), Catherine Schule (trombon), Adi Šehu (flauta), Isak Haračić (violončelo) i Mattija Bussi (horna). Na programu će biti izvedena i dva orkestarska djela uvertira operi La clemenza di Tito W. A. Mozarta, te Weberov The Ruler of the Spirits, a pod dirigentskom palicom Samre Gulamović.

Ulaznice po cijeni od 10, 20 i 30 KM su dostupne na blagajni Narodnog pozorišta, priopćeno je iz Sarajevske filharmonije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?