10. dani MH Grude

Bogat program za jubilarnu obljetnicu Matičinih dana

busic_nnn_bih_26112015
27.11.2015.
u 06:30

Matica hrvatska Grude organizira svečanu akademiju, izložbu slika, predstavljanje knjige i Božićni koncert

U petak, 27. studenoga u Grudama će biti održana svečana akademija Matice hrvatske Grude, a u povodu 10. godišnjice obnove Matičina rada u Grudama. U sklopu programa bit će održana izložba knjiga iz fundusa Matice hrvatske Ogranak Grude i upriličena dodjela članskih iskaznica novim članovima MH, zatim dodjela zahvalnica i glazbeni program u kojem će nastupiti klapa Bratovština i učenici OGŠ Grude i Lucija Zovko. Tjedan dana poslije, 4. prosinca, obilježit će se 16. godišnjica Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i 11. godišnjica klape Bratovština.

U 18 sati u župnoj crkvi u Gorici bit će održana sveta misa, potom koncert klape Bratovština i prijatelja. Nakon koncerta u Galeriji u Staroj kapeli u Gorici bit će upriličeno otvaranje izložbe slika akademskog slikara Frane Primorca iz Čitluka.

U srijedu, 16. prosinca u kinodvorani u Grudama u 15 sati bit će predstavljena knjiga "Moja rijeka suza", autorice Željke Jurić Mitrović.

(Vukovarka Željka Mitrović Jurić uplakana je djevojčica u plavom kaputiću čija je fotografija obišla svijet i urezala se svima duboko u pamćenje. Držala je majku za ruku i plakala hodajući pokraj vukovarskih ruševina, kostura nekoć ponosnog grada.

Božićni koncert u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima bit će održan 20. prosinca (nedjelja) s početkom u 18 sati. Na koncertu će sudjelovati župni zborovi s područja općine Grude, Frama župe Gorica-Sovići, Frama župe Drinovci, Frama župe Ružići, klapa Bratovština i glazbenici solisti Sanja Boban, Lucija Zovko i drugi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?