'Kao nekad pred Božić'

Blagdansko ozračje uz božićne pjesme, narodne igre i običaje

kaonekad_nnn_bih_03122015
04.12.2015.
u 07:00

Ususret predstojećim blagdanima i ove je godine u BKC-u u Sarajevu održan festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja

"Kao nekad pred Božić" naziv je tradicionalnog predblagdanskog koncerta koji je i ove godine održan u Sarajevu u povodu najradosnijeg katoličkog blagdana Božića.

Kroz aktivnosti 16. festivala božićnih pjesama publika je imala prigodu gledati narodne igre i običaje.

Glazbeno-scenski spektakl osmišljen je kao središnja predbožićna manifestacija u BiH, a osnovni ciljevi projekta su stvaranje blagdanskog ozračja i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu glazbu, tekst i vizualni događaj.

U okviru festivala već osmu godinu za redom predstavila se i Turistička zajednica grada Županje zajedno s izlagačima iz "Cesta zlatne niti". Na festivalu su nastupili Zorica Kondža, Vera Svoboda, Crveni koralji, Jasmin Stavros, Đuka Čaić, Matko Jelavić, Dražen Žerić Žera (Crvena jabuka), Ana Babić, grupa Stijene, Big Band Sarajevo, VIS "Jukići", Tamburaški orkestar Franjevačke teologije u Sarajevu, zbor "Caritasovac", KUD "Izvor" Usora, KUD "Vogošća", Dragana Glumac, Donna i Ratko Bartulović, Denis Ivanović, Amela Hubijer i Jakša Jurjević, Andrea Eli, Mladen Jeličić Troko, Plesna skupina "Bellarte", Pero Križanović i Slobodan Mišević, Ivona Inox Pek, Marija Lukić, HKUD "Sveti Ante" Ljubuški, Turistička zajednica grada Županje te Tamburaški sastav Begeš. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije