ZVIJEZDE

Benicio del Toro dobio Počasno srce Sarajeva

benicio3_nnn_bih_19082015
21.08.2015.
u 11:17

NJEGOV DOLAZAK
u Sarajevo izazvao je ogromno zanimanje medija samo hobi Dok njene kolegice u inozemstvu postaju milijunašice, u hrvatskoj se od ovog posla ne može živjeti

Slavnom hollywoodskom glumcu Beniciju del Toru jučer je uručeno Počasno srce Sarajeva za izniman doprinos sedmoj umjetnosti. Oskarovac podrijetlom iz Portorika inače je najveća zvijezda ovogodišnjeg 21. izdanja Sarajevo Film Festivala. Del Toro je u Sarajevo sletio u ranim popodnevnim satima gdje ga je dočekalo izaslanstvo Sarajevo Film Festivala, a njegov dolazak pratilo je veliko zanimanje medija iz cijele regije.

Del Toro se potom prošetao ulicama Sarajeva, a navečer i crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. U sklopu Open Air programa u kinu Metalac, svjedočio je projekciji svoga filma "Savršen dan" koji je režirao Fernando León de Aranoa. U filmu, uz Del Tora, glume i glumci našeg podneblja Feđa Štukan, Eldar Rešidović, Nenad Vukelić te Antonio Franić, a od svjetskih zvijezda uloge imaju Tim Robbins, Olga Kurylenko i Melanie Thierry.

Benicio del Toro je u ovoj godini snimio još jedan film "Sicario" pod redateljskom palicom Dennisa Villeneuvea, posudio je glas zmiji za film "Mali princ", a nedavno je najavljen za film "Star Wars: Episode VIII" koji bi trebao izaći 2017. godine.

Filmski debi je ostvario s Big Top Pee-wee i 007 filmu "Dozvola za ubojstvo", u kojem je tada 21-godišnji del Toro nastupio kao najmlađi glumac koji je glumio negativca u filmovima o Bondu.

Karijera mu je dobila zamah ulogom u filmu "Privedite osumnjičene" iz 1995. godine.

U "Putevima droge" Stevena Soderbergha, kompleksnom seciranju sjevernoameričkih narko-ratova, glumi Javiera Rodrigueza - meksičkog graničara koji pokušava ostati pošten među korupcijom i prijevarama ilegalne prodaje droge.

Del Toro, koji je većinu rečenica govorio na španjolskom, dao je takvu izvedbu koja je dominirala filmom i donijela mu Oscar za najboljeg sporednog glumca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije