03.08.2022. u 16:42

na Isusovu grobu u jutro prvoga dana u tjednu. Marija iz Magdale otišla je rano ujutro na Isusov grob. Još se nije bilo razdanilo. Prepala se kad je ugledala dignut kamen kojim je bio zatvoren Isusov grob. Odmah je otrčala javiti apostolima Petru i Ivanu što se dogodilo na Isusovu grobu. Sva zadihana od trčanja rekla im je kako je netko odnio Isusovo tijelo iz groba. Odmah su Petar i Ivan otrčali na Isusov grob. Ivan je bio mlađi i prvi je stigao do groba. Provirio je u grob, ali je pričekao Petra. Petar prvi uđe u grob. Povoji i ručnik ostali su unutra. Ivan donosi jedan detalj, odnosno ručnik koji je bio lijepo složen. Ušao je u grob i Ivan. Kada je vidio složen ručnik i povoje, povjerovao je. Petar i Ivan vratili su se s groba.

Marija je ostala kod groba. Plakala je! Provirila je u grob. Ugledala je dva anđela u grobu. Anđeli je upitaju: “Ženo, zašto plačeš?” (Iv 20,15). Ona im odgovori slično kao što je rekla Petru i Ivanu. Plače jer je netko uzeo Isusovo tijelo i odnio ga. Okrenula se i ugledala jednoga čovjeka. Bio je to Isus. Međutim, ona ga nije prepoznala. I Isus je upita kao anđeli: “Ženo, zašto plačeš? Koga tražiš?” (Iv 20,15). Marija je mislila kako je taj čovjek, koji je s njom počeo razgovor, vrtlar. Zato mu reče: “Gospodine, ako si ga ti uklonio, kaži mi gdje si ga stavio, i ja ću ići po nj” (Iv 20,15). Isus izgovori njezino ime: “Marija”. Po glasu je prepoznala Isusa. Odgovori mu: “Učitelju” (Iv 20,16). Isus nastavlja razgovor s njom: “Nemoj me držati - istina, još nisam uzišao k Ocu - nego idi k braći mojoj i reci im: Uzlazim k svome Ocu i k vašem Ocu, k svome Bogu i k vašem Bogu” (Iv 20, 17).

Marija je ponovno otišla apostolima. Rekla im je kako je vidjela Gospodina i koju im poruku nosi od njega.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?