31.07.2020. u 17:38

Zastupnici su poprilično ugodno iznenađenje. Nisu dosadni, a i predviđalo se da će tako biti, rekli bi razni stručnjaci

Start solidan, ali samo da se pred ciljem ne umore. Ne trče, doduše, saborski zastupnici utrke, osim možda pokoji privatno, ali poprilično su ugodno iznenađenje. I predviđalo se da će tako biti, rekli bi razni stručnjaci, koji su tjednima pred izbore govorili da će deseti saziv parlamenta biti među zanimljivijima.

Dobar je dosad i bio, rijetko posve dosadan, pa smo mogli gledati kako Marijana Puljak, Dalija Orešković i Anka Mrak Taritaš Gordanu Jandrokoviću poklanjaju olovku, butelju i dezodorans kao odgovor na "osobni touch" od sedam tisuća kuna, svotu koju je bivši ministar Marko Pavić potrošio na poklone na račun države, a bila je tu i neizostavna Karolina Vidović Krišto sa svojim šalom u zadnjem redu, koja je s nošenjem ili nenošenjem zaštitne maske živcirala što kolege, što blagajnice koje lice prekrivaju po cijele dane, što sve one koji masku moraju navlačiti kad pođu po kruh u pekarnicu. A ne zaboravimo ni Darija Zurovca, koji je odlučio da više ipak ne želi biti u koaliciji sa strankama s kojima je išao na izbore, kao ni članicu Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maju Grbu-Bujević, koja je jučer friško imenovana saborskom zamjenicom Josipa Salapića. Dobro su "odradili", međutim, zastupnici prvu prepreku koja im je stigla na put, Zakon o obnovi nakon potresa, a "odradili" pod navodnim znakovima jer posla će tu još biti poprilično. Njihove 62 pojedinačne rasprave, ujedno i saborski rekord, dokaz su da ipak nisu na Markov trg otišli samo sjediti.

Dakako, uzme li se u obzir da je to otprilike samo trećina sabornika, pomalo je žalostan podatak da je brojka 62 nešto što se može svrstati u saborske "guinnesse", ali ni to nije loš početak. U svakom slučaju, ova će vrlo šarolika ekipa danas na godišnji, a je li baš zaslužen, dalo bi se raspravljati. Ali 'ajde, odradili su i izbornu kampanju pa nek' odu malo na more. Bit će ondje cijeli kolovoz jer na posao se vraćaju 2. rujna, nadamo se jednako entuzijastični s obzirom na to da ih tek tada čeka pravi posao. Sve, pa čak i Marka Milanovića Litre, koji je s 19 preferencijalnih glasova u Sabor ušao kao zamjena Ruži Tomašić, koja se u sabornicu ipak neće vratiti nikad pa ćemo prijedloge, rasprave i konstruktivne kritike čovjeka kojeg je birala šira mu obitelj pomno slušati i gledati sljedeće četiri godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije