Atletika

Jamajčanin Steve Mullings doživotno izbačen zbog dopinga

steve mullings
PA/Pixsell
22.11.2011.
u 08:25

Sprinter je drugi put u karijeri bio pozitivan na doping, nakon 2004. i testosterona, sad je pao zbog furosemida.


Jamajčanski sprinter Steve Mullings (28) doživotno je izbačen iz atletike od strane Jamajčanskog anti-dopinškog disciplinskog tijela, zbog toga što je drugi put pao na dopinškom testu.

Prvi incident dogodio se 2004. godine, kad je imao previsoke razine testosterona u organizmu, zbog čega je suspendiran na dvije godine.

Ovaj put, Mullings je bio pozitivan na zabranjenu supstancu furosemid i to nakon što je osvojio treće mjesto u utrci na 100 metara na jamajčanskim nacionalnim kvalifikacijama u lipnju. Furosemid je tvar koja često skriva druge moguće dopinge.

Njegov odvjetnik Alando Terrelonge najavio je žalbu Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni.

- Nema ni jednog dokaza da je gospodin Mullings uzeo to sredstvo namjerno, bilo da pojača svoje sposobnosti, bilo da sakrije druge nedozvoljene supstance u tijelu - istaknuo je Terrelonge.

Mullings je u karijeri osvojio dvije medalje s reprezentacijom Jamajke u štafetnim utrkama na 4x100 metara - zlato na SP-u 2009. u Berlinu i srebro 2007. na SP-u u Osaki.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije