ODLUKE

Izmijenjena misija bh. mirovnjaka i produžen mandat u Afganistanu

predsjedništvo
VL FOTO
28.07.2011.
u 12:29

Prihvatili poziv za sudjelovanje na summitu Srbija-EU “Prevladavanje kriza, kretanje k EU“, koji će se održati 9. rujna

Predsjedništvo BiH donijelo je jučer odluku o produžetku mandata i izmjeni misije pješačke postrojbe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u operaciji Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Islamskoj Republici Afganistan.

Rasprava o proračunu

Na svom redovitom zasjedanju državno Predsjedništvo razmatralo je i usvojilo i izvješće o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za prošlu godinu. Prihvaćen je i sporazum između BiH i EU o uspostavi okvira za sudjelovanje BiH u operacijama EU za upravljanje krizama, a donesena je i odluka o uništavanju streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nakon izvršenih kontrolno-tehničkih pregleda za Oružane snage BiH. Članovi kolektivnog šefa države razmotrili su i prihvatili pismo glavnog tajnika UN-a za sudjelovanje na sastanku na visokoj razini o temi „Nuklearna sigurnost“, koji se održava 22. rujna ove godine i upoznato s planiranim radom Generalne skupštine UN-a u razdoblju od 19. do 30. rujna. Sastav izaslanstva koje će predvoditi predsjedatelj Predsjedništva BiH, kao i prijedlog platforme za nastup izaslanstva BiH na 66. zasjedanju Generalne skupštine UN, naknadno će se odrediti i usuglasiti. Predsjedništvo BiH je razmatralo i načelno prihvatilo poziv za sudjelovanje na summitu Srbija- Europska unija “Prevladavanje kriza, kretanje k Europskoj uniji“, koji će se održati 9. rujna ove godine.

Sporazumi i programi

Sastav izaslanstva će se također naknadno odrediti. Među brojnim sporazumima i ugovorima koje je Predsjedništvo BiH prihvatilo jučer je i sporazum o zajedničkoj implementaciji IPA Jadranskog programa prekogranične suradnje između država članica Europske unije koje sudjeluju u programu zemalja kandidata i potencijalnih kandidata koje su se uključile u program sredstvima iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć IPA i upravljačkog, certifikacijskog i revizijskog organa (Regija Abruzzo, Republika Italija). Predsjedništvo BiH je razmatralo i usvojilo finansijsko izvješće Centralne banke BiH za 2010. godinu, te prihvatilo financijski sporazum između BiH i Europske komisije u pogledu državnog programa suradnje (dio II) za 2010. godinu u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć IPA, priopćeno je nakon sjednice. (E. Medunjanin)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?