fukushima

Izloženi visokoj radijaciji: Radnici u bolnici s teškim ozljedama nogu

japan (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
24.03.2011.
u 09:24

Bili su izloženi visokoj razini radijacije prilikom postavljanja električnih kablova u reaktoru 3 nuklearne elektrane Fukushima

Dva radnika prevezena su u bolnicu s teškim ozljedama nogu nakon što su bila izložena visokoj razini radijacije prilikom postavljanja električnih kablova u reaktoru 3 nuklearne elektrane Fukushima, objavila je Japanska agencija za nuklearnu sigurnost. Radnici su bili izloženi radioaktivnim elementima u onečišćenoj vodi po nogama.

Inače, troje radnika bilo je izloženo radijaciji od 170 do 180 milisiverta. Maksimalna radijacija kojoj mogu biti izloženi je 250 milisiverta, a na svakoj izloženosti većoj od 100 milisiverta povećava se rizik od raka.  

Također je objavljeno da je djelomično uspostavljena opskrba električnom energijom u kontrolnoj sobi reaktora 1 te da je pala razina radijacije u tokijskom vodovodu.

Japanska vlada objavila je da bi ekonomski troškovi izazvani katastrofalnim potresom i tsunamijem mogli doseći 309 milijardi američkih dolara.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije