NESREĆA

Iz smrskanoga golfa spašavali ga građani, vatrogasci i policajci

vozac
VL FOTO
30.09.2011.
u 09:11

Živ je, živ je, dajte prostora... moglo se čuti dok su okupljeni spašavali ozlijeđenog vozača

Dok je većina Čapljinaca uživala u TV prijenosu nogometne Lige prvaka, na novom mostu “Dr. Franjo Tuđman” u ovom gradu odvijala se prava drama. Naime, preksinoć nešto iza 22 sata na mostu se začuo snažan prasak pa je mnogima već tada bilo jasno da se radi o novoj teškoj prometnoj nesreći. Taj zastrašujući zvuk u biti je bio posljedica strahovitog sudara automobila golf (213-J-793), za čijim je upravljačem bio Karlo Brkić (52) iz Počitelja i BMW-a (DU-540-EK) kojim je upravljao Dragan Moro (25) iz Metkovića.

Nakon odrađenog posla u sportskoj dvorani u Čapljini, Karlo Brkić se sa suprugom Stanom uputio kući, a umalo oboje nisu skončali živote. Negdje na sredini mosta došlo je do silovitog udarca zadnje lijeve strane BMW-a u prednju lijevu stranu golfa. Pri tome je BMW-u otpao kotač i zabio se u ogradu mosta, a vozilo se zaustavilo nekih stotinjak metara dalje. Srećom, u BMW-u su se otvorili zračni jastuci pa vozač Moro nije pretrpio teže ozljede. No, prava drama i borba s vremenom odvijala se ispred slupanog golfa u kojem je ostao prikliješten vozač Karlo Brkić, pa su u žurnu akciju njegova spašavanja i izvlačenja krenuli čapljinski vatrogasci, policajci PU-a Čapljina i vozači zaustavljenih vozila, kao i stanari obližnjih zgrada.

Strahovalo se i od zapaljenja vozila. Ubrzo je stiglo i vozilo Hitne pomoći koje je najprije odvezlo suvozačicu, a onda su počeli pružati pomoć i ozlijeđenom vozaču golfa. “Živ je, živ je... dajte prostora, brže...” - vikali su svi oni koji su iz golfa pokušavali izvući ozlijeđenog vozača. Vatrogasci su rezali lim vozila, ali se opet brzo nije moglo izvući vozača pa se smrskani lim vozila morao rastegnuti pomoću sajle i jednog terenca. Cijela akcija trajala je više od pola sata. Srećom, na kraju su spasioci uspjeli pa je vozač golfa izvučen te mu je pružena prva pomoć, a onda je odvezen vozilom Hitne pomoći. Vidljive su bile ozljede na obje noge i po cijelom tijelu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije