Košarka

Ispadanje u niži rang trebalo bi biti opomena Zrinjskom i Brotnju

košarka
vl
21.03.2012.
u 09:07

Dva kluba iz Hercegbosanskog košarkaškog saveza izgubila su status među najboljim klubovima u BiH

Tek završena Liga 13 košarkaša BiH jedna je od najneuspješnijih sezona za hercegbosanske košarkaške klubove. Obraz tom savezu osvjetlala je Čapljina osvajanjem 3. mjesta i odlaskom u Ligu 6, dok su Zrinjski i Brotnjo morali napustiti prvoligaško društvo.

Brotnjo nastavilo s radom
Dok se za Čitlučane očekivala borba za ostanak, nitko nije ni pomislio da će se u tom krugu klubova koji su napustili društvo najboljih priključiti i Zrinjski. Na Čitlučane gubitak prvoligaškog statusa nije šokanto djelovalo, dok se za mostarski klub to ne može reći. Unatoč tome što će iduće sezone najvjerojatnije igrati hercegbosansku ligu, premda se nikada ne zna zbog čestih promjena sustava natjecanja, Čitlučani su odmah nakon posljednjeg kola nastavili s radom.

- Treniramo dva puta dnevno i tako ćemo nastaviti gotovo cijelo ljeto. Josipoviću, Brečiću i Planiniću ugovor je istekao i oni su slobodni igrači, dok će preostali nastaviti rad, a prije svega mladi igrači i igrači pod ugovorom. Imamo svoj program rada koji ćemo nastaviti provoditi, pa ćemo vidjeti što će na kraju biti, kazao je Josip Dugandžić trener Brotnja.

Krenuli ambiciozno...
Zrinjski je krenuo ambiciozno u sezonu. Najavljivala se i borba za vrh ljestvice i prolazak u drugu fazu natjecanja. Uključili su se i u Balkansku ligu. Nažalost njihov rezultat i u jednom i drugom natjecanju bio je daleko od planiranog. No, gubitak prvoligaškog statusa najviše boli i svakako je veliki neuspjeh kluba s bogatom tradicijom. Tko je kriv za sraz mostarske košarke, teško je reći. Neki će kazati igrači, a neki uprava i stručni stožer. Jedno je sigurno da su svi podjednako odgovorni. Ne smije se dogoditi da u klubu skoro da i nema igrača koji je ponikao iz vlastite škole. Dovodili su se igrači s brda i dola, neprovjereni i neafirmirani. Sezona završena s tri trenera. Boris Džidić je s mjesta sportskog direktora krpio trenerske rupe, baš kao i Vedran Filipović. Ova sezona mora biti opomena ljudima kojima Zrinjski nešto znači, kao i gradu Mostaru, koji mora imati klub za mnogo, mnogo veće domete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije