Košarka

Igokei samo finale donosi nastup u Euroligi

Euroliga
06.03.2013.
u 11:16

Plasman u najkvalitetnije europsko košarkaško natjecanje Aleksandrovčani mogu osigurati samo plasmanom u finale play-offa regionalne ABA lige

Doprvak Bosne i Hercegovine Igokea ne može izravno u Euroligu čak ni ako bude prva na kraju lige, jasno je nakon priopćenja čelnika ovog natjecanja i ABA lige. Plasman u najkvalitetnije natjecanje Aleksandrovčani mogu osigurati samo plasmanom u finale play-offa.

Najmanje kvalifikacije


Prema priopćenju, ako na kraju ligaške sezone 2012./13. na čelu bude ekipa koja ispunjava uvjete za B licenciju (dvorana 5000 mjesta, međunarodna zračna luka i dva hotela sa četiri zvjezdice) onda će za plasman važiti pravila ABA lige. Ako je to ista ekipa onda bi dalje išao najbolje plasirani tim iz ligaškog dijela, dok će iduća u kvalifikacije. U slučaju da pobjednik ligaškog dela ne ispunjava uvjete za B licenciju (Igokea trenutačno nema potreban kapacitet dvorane) onda će odluku donijeti bord Eurolige. Tada bi išli finalisti završnog turnira u Euroligu, a boljeplasirani tim iz polufinala u kvalifikacije. To znači da će Igokea u slučaju da ostane na prvoj poziciji igrati najmanje kvalifikacije.

Proučiti odluku

- Mi ćemo održati sjednicu Upravnog odbora na kome ćemo proučiti odluku i razmisliti šta dalje. Na početku su mogli kazati da ako izborimo Euroligu trebamo prijaviti rezervnu dvoranu ili grad. Sve se saznaje u posljednji tren. Čelnici neozbiljno vode ligu. Tražit ćemo izravan odgovor pod kojim uvjetima možemo u Euroligu. Je li to dogradnja kapaciteta dvorane ili selidba u drugi grad – rekao je Boris Spasojević, predsjednik Igokee. Predsjednik Radovan Lorbek je izjavio: - Sporazum koji smo postigli dopušta sudionicima ABA lige, koji trenutačno ne ispunjavaju sve uvjete učešća u Euroligi 2013./14., da se registriraju kao domaćini u drugom gradu ili drugoj dvorani - rekao je Lorbek. U posljednjoj utakmici 23. kola Igokea je svladala Szolnok 86:84. Pobjednika je riješio Joksimović s linije slobodnih bacanja da bi Šehović promašio tricu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije