Ekskluzivno!

I Mamiću suspenzija! Uefi ga je prokazao sudac Marić?

Zoran Mamić (1)
Igor Kralj/PIXSELL
Autori: Predrag Jurišić, Robert Junaci, Leo Tatić, Ante Buškulić
20.08.2010.
u 08:00

Dinamov sportski direktor doista je u Nyonu bio kao svjedok, ali je nakon Marićeva sastanka s Uefinim istražiteljem dobio status osumnjičenika.

Zoran Mamić od ponedjeljka će biti suspendiran zbog sumnji u namještanje finala Hrvatskoga kupa 2009. godine između Dinama i Hajduka (3:0)! Epilog je to saslušanja koje je u Zagrebu proveo Robin Bokšić, član njemačke tajne policije koji radi i za Uefu. On nakon sastanka sa sucem te utakmice Brunom Marićem nije želio davati izjave, no od izvora iz Uefe, koji je jako dobro upućen u slučaj, doznali smo kako će pod suspenzijom biti i Mamić i Marić jer je Uefa to tražila od HNS-a.

Zaradilo se 3 mil. eura

Također, isti izvor tvrdi kako je Zorana Mamića u cijelu priču uvukao upravo Marić te će obojica morati dodatno objasniti na koji su način bili uključeni u malverzacije, a prijeti im i doživotna suspenzija iz nogometa! A sankcije bi, dokaže li se Mamićeva krivnja, mogao snositi i Dinamo. Jer, za razliku od igrača iz Offsidea, njega se ne mora promatrati kao pojedinca nego kao čelnika kluba. Pa bi, potvrdio je i tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, Dinamu mogao biti oduzet trofej, bodovi, a može biti i izbačen u niži rang. Kao što je Juventus bio izbačen u drugu talijansku ligu zbog mutnih radnji svog predsjednika Luciana Moggija ili Marseille zbog svog bivšeg gazde Tapiea. Mamić je proteklih dana mahao dokumentima u kojima se kaže da je u Nyonu bio u svojstvu svjedoka. I nije lagao! U sjedište Europskog nogometnog saveza zaista je stigao u svojstvu svjedoka, ali je nakon toga, a pogotovo nakon Marićeva sastanka s Bokšićem, postao osumnjičenik! Braća Šapina također su uključena u slučaj, a istraga će pokazati u kojoj mjeri. Inače, kako smo neslužbeno doznali, mešetari su na račun sporne utakmice zaradili oko tri milijuna eura, no nije se utvrdilo koliko je zaradio Marić, čije sudjelovanje u namještanju otkrivaju snimljeni telefonski razgovori.

A Srebrića smo pitali je li normalna procedura da Uefin istražitelj dolazi u Hrvatsku ispitivati osumnjičenika. Ili je to možda, po naputku Uefe, trebao napraviti netko iz Hrvatske.

– Teško je reći, možda je u nekom prethodnom postupku neke stvari trebalo drukčije napraviti.

Marković proziva Platinija


Koje?

– Uefa je sve mogla zadržati u svojoj proceduri. Konkretno, bilo bi logičnije da je Marić svoj iskaz dao u sjedištu Uefe. Ne mogu komentirati zašto nije.

Je li to možda pokazatelj da Uefa ne vjeruje HNS-u?

– Ne, ni slučajno. Uefa mora imati povjerenje u naš savez. A budući da je sve krenulo od nje, logično je da njezini istražitelji najprije ispitaju ljude u koje su uprli prst sumnje – kazao je Srebrić.

No, predsjednik HNS-a Vlatko Marković po običaju je bio oštriji:

– Zatražio sam hitan sastanak s Uefinim predsjednikom Michelom Platinijem da mi razjasni zašto nam Uefa incognito šalje svoje ljude, a ne pušta nas u HNS-u da odradimo posao!

Dinamov predsjednik Mirko Barišić rekao je:

– Mi smo čisti i Zokiju Mamiću neću predložiti nikakvo privremeno povlačenje jer za to nema razloga.

Marić: Ne želim da stranka i nogometni savez trpe štetu dok dokazujem nevinost

Bruno Marić nastavio je negirati umiješanost i priopćenjem u kojem, među ostalim, kaže:
– Razgovarao sam s Uefinim istražiteljem, ali sa slučajem nemam apsolutno nikakve veze, niti sam ikad sudjelovao u nečasnim radnjama. Iz HNS-ova priopćenja doznao sam da imam status osumnjičenika i zato molim da se moj status u Gradskom odboru HDZ-a, Županijskom odboru i predsjedništvu ŽO-a, kao i u HNS-u i sudačkoj organizaciji stavi u mirovanje.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?