Mostar

Hrana će se naplaćivati preko studentske iksice

Studenti
04.09.2013.
u 09:27

Uvođenjem studentskih kartica za prehranu u Domu neće se mijenjati cijena smještaja, iznosit će 145 maraka mjesečno po studentu

Već dugo na glasu kao jedan od najboljih državnih centara u državi, ali i šire, za čiji se krevet svake godine bori na stotine studenata, uveo je još jednu zanimljivu novost. Upravo zbog novog projekta, centar bi mogao postati još popularnije mjesto za življenje i životni standard studenata podignuti na još višu razinu. Riječ je o Studentskom centru Mostar i projektu uvođenja studentskih kartica za prehranu, identifikacijskih kartica studenata koje su poznate pod nazivom “iksica”.

Nepraktične kartice

“Kartice su već u izradi, a studenti po useljenju dobivaju svoju karticu i samo s njom će moći objedovati u Centru svih dana kada restoran radi. Projekt će u prvom redu donijeti financijske uštede, budući da su dosadašnje iskaznice bile nepraktične gdje se na jednu iskaznicu “švercalo” više studenata i na taj način su se pravili znatno veći troškovi hrane od realnih”, potvrdila nam je glasnogovornica SCM-a Anita Glibić. Projekt uvođenja iksica, osim spomenutih ušteda, potiče i kontrolu serviranih obroka. Ipak, najvažnija stavka studentima su financije, ali kako je glasnogovornica naglasila, cijena smještaja i prehrane ostaje ista, odnosno 145 KM mjesečno. Što se tiče broja kartica, on će za početak biti jednak broju studenata koji žive u Studentskom centru Mostar, ali podložan promjenama. “Svake godine, kao što je to poznato, mi u suglasnosti sa studentima u sobu primimo jednog studenta koji se prijavio na natječaj za smještaj, ali nije zadovoljio uvjete, tako da brojka ukupnog broja studenata zadnjih nekoliko godina prijeđe više od broja 500, što znači da će i oni dobiti iksice pa se konačan broj ne može još utvrditi”, kaže Anita. Pravo na iksicu imat će i članovi Sportske udruge, ali vanjski studenti koji će moći jesti po povoljnijim cijenama. Razlika će se praviti kod studenata koji dolaze iz općina koje daju podršku Studentskom centru Mostar jer će oni imati povoljnije cijene obroka, dok će za ostale studente cijene biti nešto veće i neće uključivati doručak, već samo ručak i večeru.

Više sadržaja

Za početak će se pratiti rad iksica i kako će studenti prihvatiti novost, ali kroz akademsku godinu je plan proširiti usluge studentske kartice, pa će tako stanari Studenstkog centra Mostar dobiti niz pogodnosti i popusta na različite usluge u gradu kao što su turističke agencije, knjižare, kopirnice, butike, frizerske i kozmetičke salone a sve to uz predočenje studentske iskaznice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?