HN županija

Helena Zorić, Mario Rajić i Nikola Vučić iz Mostara su pobjednici

dani jezika
Stojan lasić
22.04.2010.
u 09:48

U organizaciji Zavoda za školstvo te pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete održana je 16. tradicionalna manifestacija u mostarskoj Kosači

Tradicionalna manifestacija Dani hrvatskog jezika, koju je organizirao Zavod za školstvo Mostar, jučer je održana u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Već 16. godinu zaredom, učenici osnovnih i srednjih škola iz HN županije natječu se u pisanju radova o temi vezanoj za hrvatski jezik, kao i za najboljeg recitatora. Ove godine natjecali su se i likovnjaci, pokušavajući kistom dočarati vremena kada se na ovim prostorima koristila glagoljica.

 Natjecanje osnovaca

Ovogodišnji domaćin u kategoriji osnovnih škola bila je OŠ A.B. Šimića, koja je taj status stekla prošlogodišnjom pobjedom. Nadahnuto govoreći o važnosti jezika, natjecanje 25 osnovnih škola otvorio je prof. Marko Tokić, ovogodišnji predsjednik ocjenjivačkog suda. Prvi na scenu, izvan konkurencije, nastupio je par osnovaca iz škole pobjednika, recitirajući pjesmu “Zanesena pjesma”, koja im je prošle godine donijela pobjedu. Slijedile su recitacije, čitanje pisanih radova i razgledanje likovnih radova. Školskim zborom te glazbenim izričajima pojedinaca, škola domaćina je natjecanje učinila zanimljivijim.

 Najbolji

Kako tvrde iz ocjenjivačkog suda, imali su tešku zadaću odabrati najbolje. Ipak, u kategoriji Likovna kultura najbolji su: 1. Helena Zorić (VI. r. OŠ Ilije Jakovljevića, Mostar), 2. Ana Artuković (VIII.r. OŠ A.B. Šimića, Mostar) i 3. Jelena Ljoljić (VII.r. OŠ Crnići). Literarni radovi o temi “Učitelj otvara vrata, a vi ulazite sami”: 1. Mario Rajić (VII. r. OŠ Cim - Mostar), 2. Vida Vasilj (VIII. r. OŠ Bijakovići) i 3. Ana Šutalo (III. r. OŠ V. Pavlovića, Čapljina). Recitatori: 1. Nikola Vučić (OŠ S. S. Kranjčevića, Mostar), 2. Ivana Marijanović (OŠ B. Kašića, Rodoč-Mostar) i 3. Eva Galić (OŠ Ilići, Mostar). Učenici su osvojili i novčane nagrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije