POLITIKA

HDZ BiH i HDZ 1990 neće priznati odluke nove federalne Vlade

covicljubic
VL FOTO
19.03.2011.
u 12:18

Idući ponedjeljak dva HDZ-a izaći će sa zaključcima s kojima će osporiti formiranje i odluke nove vlasti

HDZ BiH i HDZ 1990 neće priznati formiranje nove Vlade u Federaciji BiH, o čemu će početkom idućeg tjedna i službeno izvijestiti javnost. Obje stranke za ponedjeljak su sazvale izvanredne sjednice svojih stranačkih tijela na kojima će donijeti plan budućih aktivnosti, kako bi osporili, kako ističu čelnici spomenutih stranaka Dragan Čović i Božo Ljubić, “državni udar”, koji su SDP i SDA, uz pomoć HSP-a i NSRzB-a, izveli na nezakonito održanoj sjednici Doma naroda FBiH koji je izabrao novu federalnu vlast.

Nelegalna vlast u FBiH

U iščekivanju dana D, kako idući ponedjeljak zovu brojni članovi dva HDZ-a, traju žive međustranačke aktivnosti koje će rezultirati zajedničkim zaključkom. Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić napominje da su oba HDZ-a, kao predstavnici većinskoga hrvatskog glasačkog tijela, dužni odgovoriti na nezakonito negiranje izborne volje jednog konstitutivnog naroda u BiH. Zaključci HDZ-a 1990 u potpunosti će, ističe Ljubić, korespondirati sa zaključcima vodstva HDZ-a BiH.


Priznaju staru vladu

Za HDZ 1990, ističe Ljubić, nova Vlada u Federaciji BiH imenovana je nezakonito jer je imenovana suprotno upozorenjima Središnjeg izbornog povjerenstva, zakona i Ustava FBiH te će zbog toga smatrati legalnom samo odluke koje donosi stara Vlade FBiH. - Ne radi se samo o nezakonitom formiranju vlasti, već i pokušaju izbacivanja hrvatskog naroda iz Ustava Federacije i otvorenom udaru na ustavni poredak FBiH, što je nedopustivo i protiv čega će se dva HDZ-a boriti svim zakonskim sredstvima, jer je zakon na njihovoj strani, zaključuje Božo Ljubić.

Ključne riječi
HDZ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?