Infrastruktura

Gradska sportska dvorana u Čapljini bila (pre)tijesna

Čapljina
15.10.2012.
u 11:09

Izgradnja “balona” jeste bio nešto skuplji projekt, ali dugoročno isplativiji potez

“Gdje čeljad nisu bijesna, ni kuća nije tijesna...” - stara poslovica koja ukazuje na to da neki objekt ne bi trebao biti tijesan ako su brojna “čeljad” tj. djeca, složna i mirna. E, ta poslovica bi se na primjeru čapljinskih sportaša mogla “demantirati” po više osnova.

Uspješnost

Ta “čeljad” su brojni čapljinski sportski klubovi koji ni sekunde nisu bijesni, a uz sve to su godinama veoma uspješni u svojim natjecanjima. A kuća im je sada već stara gradska sportska dvorana koja im je itekako bila (pre)tijesna u pogledu održavanja redovitih treninga. Stoga je bilo dosta problema oko tog usuglašavanja termina za treninge sportskih klubova iz Čapljine, prije svih košarka, rukomet i odbojka. Bilo je tu i pomalo tragikomičnih situacija da su primjerice jedni trčali i vježbali na parketu dvorane, a drugi treninge odrađivali trčeći po tribinama ili po dvorani, a sve kako se ne bi propustio već uhodani termin za trening. I u takvim okolnostima svi ti čapljinski klubovi tj. rukometaši, košarkaši i odbojkaši izborili su (naj) viši stupanj natjecanja tj. Premijer ligu BiH. A ta je “stara dama”, kako mnogi Čapljinci nazivaju gradsku dvoranu, ranijih godina često znala čupati živce kako samim sportašima tako i publici koja dođe na prvenstvene utakmice. Zbog starosti i dotrajalosti krov dvorane je u prošloj sezoni nekoliko puta i prokišnjavao usljed topljenja snijega pa je voda padala baš na parket u trenutku kada se treba igrati prvenstvena utakmica HKK Čapljina Lasta. Na kraju se situacija spašavala najlonima i kantama u koje se slijevala voda s krova, a utakmice su ipak bile odigrane.

Balon dvorana


No, kao spas za čapljinske sportaše bila je izgradnja balon sportske dvorane (odmak pokraj gradske dvorane) koja je u znatnoj mjeri rasteretila te termine i umanjila probleme treniranja. - Obnovom dvorane ne bi se puno toga dobilo na prostoru u kojem bi mogli trenirati naši klubovi i sportaši. Izgradnja balon sportske dvorane jeste nešto skuplji projekt, ali je to višestruko vrjednije u odnosu na ranije stanje - više je puta ponavljao čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije