obljetnica operacije

Gotovina: Na Maslenici smo stekli znanja za konačnu pobjedu

'18.11.2012. Svetiste Majke Bozje Bistricke, Marija Bistrica - Oslobodjeni General Ante Gotovina sa svojom suprigom Dunjom, kcerkom te prijateljima prisustvovao je svetoj misi. Photo: Matija Topolovec
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/3
22.01.2013.
u 11:28

Kako sam se osjećao te 1993.? Osjećao sam se 20 godina mlađe, ali jednako ponosan na sve svoje prijatelje suborce, kazao je general Gotovina na obilježavanju 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica '93

U Zadru se danas obilježava 20. obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica '93 kojom su OS RH 72-satnom akcijom oslobodile strateške točke i tako omogućile ponovno povezivanje sjevernog i južnog dijela Hrvatske. Uz predsjednika Republike Ivu Josipovića, predsjednika Sabora Josipa Leku i premijera Zorana Milanovića, vjerojatno najiščekivaniji gost je general Ante Gotovina.

– Kako sam se osjećao te 1993.? Osjećao sam se 20 godina mlađe, ali jednako ponosan na sve svoje prijatelje suborce. Bila je to akcija koja nas je usmjerila dalje, u kojoj smo stekli sva taktička i tehnička znanja te razvili naše oružane snage da bismo došli do konačne pobjede – kazao je general Gotovina.

Predviđeno je da nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća u spomen na poginule hrvatske branitelje na Središnjem križu na Gradskom groblju Zadar trojica predsjednika polože i lovorov vijenac pred spomen-obilježje 3. bojne 4. Gardijske brigade Imotski sokolovi.

Potom će se održati svečana akademija u zadarskome Hrvatskom narodnom kazalištu.

>>Na obilježavanje akcije Maslenica dolazi cijeli državni vrh i Gotovina

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?