UBOJSTVO

Godinu ležali u ćeliji pa se kobno posvađali zbog psovki i pljuske

roki
VL FOTO
04.05.2011.
u 09:31

Osumnjičeni Ivica Bošnjak Roky sporne je noći od djeda posudio vozilo, a automatsku pušku je odbacio uz put

Ubijeni Šemsudin Salčin (31), otac jednog djeteta, jučer je pokopan u mostarskom naselju Željuša, dok će osumnjičeni Ivica Bošnjak zvani Roky tek biti saslušan, navode iz MUP-a, dan nakon zločina kod Carinskog mosta. Policija je u međuvremenu zaplijenila mercedes 190 tamnoplave boje, koji je pronađen u dvorištu Bošnjakova djeda u Širokom Brijegu, kao i odbačenu automatsku pušku iz koje je ispaljen kobni hitac u prsa. Osumnjičeni se kao osuđenik nakon vikend-dopusta vratio u KPZ Mostar i sam priznao ubojstvo.

- Ubio sam najboljeg prijatelja s kojim sam godinu dana ležao u istoj ćeliji zeničkog zatvora. Štitio sam ga..., rekao je osumnjičeni, koji je s žrtvom bio osuđen za trgovinu drogom. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, sve je počelo u noćnom klubu u naselju Potoci, gdje su navodno pijani Šemsudin i njegovo društvo na nacionalnoj osnovi vrijeđali i psovali Rokyja, koji ih je, također u alkoholiziranom stanju, pozvao vani na dvoboj. Odbili su ga, a za to vrijeme je njegova djevojka dobila pljusku. Ljutiti Roky je odvezao djevojku i potom pozvao Šemsudina, koji je već bio kod kuće. Tražio je da se sastanu kod autobusnog kolodvora kako bi izgladili odnose. Međutim, i tamo je došlo do verbalnog sukoba, a ubrzo i do pucnjave. Prema kazivanju svjedoka, ispaljeno je pet-šest hitaca, a nakon toga je počinitelj pobjegao s mjesta zločina. Djedu je vratio posuđeno vozilo i došao među zatvorske zidine, gdje mu se trenutačno nalazi i brat. S druge strane, ubijeni Šemsudin Salčin je točno mjesec dana ranije bio odslužio svoju zatvorsku kaznu u Zenici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije