SVJETSKO PRVESNTVO

Euforija u RS-u, sve je stalo kako bi se pratila utakmica

Srbija navijači
AFP
19.06.2010.
u 15:43

- Ako ih sad ne pobijedimo, nećemo nikad - komentirali su momci u jednom banjalučkom ugostiteljskom objektu

Dok se Federacija spremala za kraj radnoga tjedna, u RS-u se odvijalo nogometno ludilo. Institucije, tvrtke i drugi ranije su završili posao kako bi pozornost okrenuli prema utakmici Srbije i Njemačke. Banja Luka je ‘gorjela’ nakon pobjede Srbije nad Njemačkom. Kolone automobila i motora kružile su ulicama najvećega grada RS-a slaveći trijumf.

Puste ulice

I dok su nakon prvog kola i poraza od Gane reprezentativci Radomira Antića nazivani raznim pogrdnim imenima, pobjeda ih je odvela u drugu krajnost - heroje. Slično kao i u Banjaluci, bilo je i u drugim gradovima Republike Srpske. Već jučer iza podne ulice Banjaluke bile su puste. Navijači naoružani rekvizitima satima prije utakmice zaposjeli su ugostiteljske objekte. Osjetila se velika nervoza. Iako je službeno bio radni dan, činilo se da je sve stalo. Svi su tražili svoj prostor u kojem će gledati utakmicu. Dovitljivi pojedinci su donijeli televizore čak i u trgovine kako bi tijekom radnog vremena mogli pratiti Svjetsko prvenstvo. Međutim, bilo je i onih koji su morali raditi kao službenici Vlade, Gradske uprave, ali su i oni koristili svaki trenutak za gledanje utakmice. Gradom su šetali navijači koji su nosili transparente. Na početku utakmice ispitivanje snage, a gledatelji su hvatali zalet uz pivo. A onda isključenje Klosea donosi erupciju oduševljenja. Sudac Mallenko dobiva najveće ovacije. Dva minuta kasnije nova erupcija oduševljenja. Pogodak Jovanovića donosi slavlje. Navijači su se grlili, ljubili, čak i oni koji se ne poznaju.

Transparent ‘Banjaluka’

- Ako ih sad ne pobijedimo, nećemo nikad - komentirali su momci u jednom banjalučkom ugostiteljskom objektu. Stariji gospodin je, međutim, upozoravao: - Nijemci su tu, nikad se ne predaju. U Zodijaku su bili oduševljeni kad su na tribinama primijetili transparente ‘Banjaluka’ i ‘Incident’ (inače navijačka skupina iz Bijeljine). A onda penal za Njemačku... i tako do slavlja. U svakom slučaju, Banjaluka je jučer bila u pravoj nogometnoj euforiji.
 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar jodu
jodu
12:49 20.06.2010.

Važana je ljepota nogometa ...

MI
mitar
15:56 19.06.2010.

Pa ne vidim razloga cudjenju,kada se u gradovima pod cizmom htz-ea navija za drugu drzavu Hrvatsku,apod cizmom sda za Tursku itd

JA
Jajčanin
21:13 19.06.2010.

Neka se navija, bravo komšije! ;)

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?