Andy McGuffie:

EU neće raditi posao za bh. političare

eu
VL FOTO
12.10.2013.
u 10:19

Idućih dana će biti intenzivno nastavljene međusobne konsultacije vodećih političkih aktera u BiH

 

 

Odgovornost za postizanje sporazuma o provođenju odluke Europskog suda za ljudska prava u predmetu \"Sejdić- Finci\" je na liderima u BiH i EU neće biti njihova zamjena, izjavio je Srni glasnogovornik Izaslanstva EU u BiH Andy McGuffie.

On je istakao da će idućih dana biti intenzivno nastavljene međusobne konsultacije vodećih političkih aktera u BiH, kao i njihove sa EU, te da će o raspoloživim modalitetima biti dodatno razgovarano. 

\"Obveze koje su preuzeli politički lideri i institucije BiH u `Mapi puta` od lipnja 2012. godine, te nedavno u Deklaraciji potpisanoj 1. listopada, još nisu ispunjene. Oba dokumenta ostaju na snazi i lideri su dužni da što prije naprave iskorak u ispunjavanju tih obveza\", poručio je McGuffie. 

On je ponovio da Europska komisija ostaje posvećena nastavku pružanja podrške naporima političkih lidera da pronađu rješenje za pitanje \"Sejdić-Finci\", te da vjeruje da može biti postignut održiv sporazum, ukoliko postoji dovoljna politička volja i spremnost na kompromis. 

U nastavku trećeg dijaloga na visokom nivou između EU i BiH u četvrtak, 10. listopada, u Bruxellesu federalni partneri nisu postigli dogovor o provođenju odluke \"Sejdić - Finci\"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?