Vratio se iz svemira

Endeavour se vratio na Zemlju i završio svoju svemirsku karijeru

'The space shuttle Endeavour STS-130 lands at Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida, February 21, 2010.  The US space shuttle Endeavour successfully landed in Florida late Sunday after a two
Foto: 'PIERRE DUCHARME'
1/3
01.06.2011.
u 08:57

Endeavour je u svojoj posljednjoj misliji s ISS-om bio spojen od 18. svibnja, a u svemir je dopremio alfa magnetski spektometar vrijedan dvije milijarde dolara

Američka svemirska letjelica Edneavour završio je svoju 19-godišnju karijeru. Nakon više od 15 dana provedenih u svemiru, u ponedjeljak se odvojio od Međunarodne svemirske postaje (ISS), a danas ujutro sletio je na Zemlju, javlja BBC.

Tlo u svemirskom centru Kennedy na Floridi "dotaknuo" je u 2.35 sati po lokalnom, odnosno 8.35 sati po srednjoeuropskom vremenu i time "otišao" u mirovinu. Endeavour je u svojoj posljednjoj misliji s ISS-om bio spojen od 18. svibnja. U svemir je dopremio alfa magnetski spektometar vrijedan dvije milijarde dolara i niz rezervnih djelova za postaju.  

NASA planira Endeavour izložiti u muzeju u Los Angelesu.

>> Endeavour uspješno lansiran na svoju posljednju misiju

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije