50. ŠIMIĆEVI SUSRETI

Emotivni susret Šimićeve Hercegovine i Slavonije

Tena
VL FOTO
18.05.2013.
u 12:24

HNK Osijek često gostuje, ali nigdje nismo ovako toplo primljeni

“Divota je igrati u prepunoj dvorani, pred publikom koja na ovako emotivan način doživljava predstavu“, kazala je glumica Sandra Lončarić-Tankosić nakon predstave “Lipa s, Teno”, što je u Grudama prikazana u okviru 50. Šimićevih susreta.

Nadahnuta gluma

Ova poznata hrvatska glumica oduševila je Hercegovce svojom nadahnutom glumom Kozarčeve Tene, najpoznatijeg slavonskog ženskog lika u književnost, alegoriji Slavonije. Sandra u ovoj glazbeno-scenskoj ispovijesti pjeva, pleše, plače, smije se, moli, proklinje i na najljepši način pokazala je koliko je Josip Kozarac i danas suvremen. “HNK Osijek veliko je kazalište, često gostujemo, ali nigdje nismo ovako toplo primljeni“, kazao je Božidar Šnajder, intendant HNK Osijek, koji je s Ljubom Grizeljom, grudskim načelnikom, razmijenio darove “Prenijeli ste dušu Slavonije u Hercegovinu”, istaknuo je Grizelj dodavši kako Šimićevi susreti nastoje povezati Hercegovinu i Slavoniju koja je bila jedna od postaja na Šimićevom poetskom putu.

Hercegovina i Slavonija


Fra Stanko Pavlović istaknuo je da je Slavonije uvijek znala otvoriti i kuće i srca Hercegovini, a Vjekoslav Janković koji u predstavi igra ulogu Jaroslava rekao je na druženju u hotelu Otok da je ovo bilo četvrto gostovanje s ovom predstavom u Hercegovini te da slijedi nastup u Orašju. Sandra nam je kazala kako je počela predavati glumu na Akademiji u Osijeku. Jubilarno 50. izdanje ove ugledne kulturne manifestacije završava danas svetom misom za A. B. i Stanislava Šimića s početkom u 18 sati u Drinovcima i akademijom u čast braće Šimić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?