Tragedija

Dvojicu zidara pritisnuo stroj, jedan podlegao

Traktor
30.09.2013.
u 10:55

Traktor
 se prevrnuo zbog teškog stroja koji su prevozili nakon obavljena posla

Branko Mijatović (44) iz sela Borkovići kod Banje Luke poginuo je preksinoć pri prevrtanju traktora na lokalnom putu.

Vozač ozlijeđen

U ovoj nesreći teško je ozlijeđen njegov poznanik Dragan Savić (31) koji je i u kritičnom trenutku vozio na makadamskoj cesti koja prolazi kroz šumu. Još nije poznato kako je točno do nje došlo. Mještani tvrde da su dvojica muškaraca taj dan radili na jednoj kući. Cijeli dan su nabacivali pročelje te su pred mrak krenuli svojim kućama. Utovarili su na prikolicu traktora radni stroj za nabacivanje maltera. Mijatović je sjedio na prikolici pored stroja, dok je Savić vozio. - Na jednom dijelu seoskog puta naišli su na nizbrdicu, i tu je Savić izgubio nadzor te se prevrnuo na lijevu stranu. Vjerojatno je tome doprinio stroj, koju su vozili u prikolici. On je, naime, jako težak i vjerujemo da je prevagnuo traktorsku prikolicu, koji je potom pretegnuo i kabinu. Nakon toga, traktor se zajedno s prikolicom survao niz padinu, te se nekoliko puta prevrnuo i zaustavio nekoliko metara dalje u šumi, iznad glavne ceste, koja vodi prema Banjoj Luci, ispričali su mještani Borkovića.

Mještani ih pronašli

Dodali su da su prilikom prevrtanja Mijatović i Savić ispali iz traktora, te završili pod njim. Obojica su zadobila teške ozljede, te su, uz pomoć mještana, koji su ih pronašli, prebačeni u bolnicu. - Nije ovo prvi put da su išli tim putem. Učinili smo sve što smo mogli. Užasno ih je bilo vidjeti u teškim bolovima ispod tereta. Branko je još davao znake života. Ljudi su jedva dovukli teški stroj na put. I on je uništen od prevrtanja, kazali su još vidno potreseni sugovornici. Iz CJS su kratko potvrdili da je dosadašnja istraga pokazala da je riječ o nesretnom slučaju, ali da će vještačenja, koja još traju, pokazati kako je sve odigralo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?