Sejdić-Finci

Dva HDZ-a šalju svoj prijedlog ustavnih promjena u parlament

Čović
20.08.2012.
u 12:49

31. kolovoz je zadati rok iz Mape puta koju su stranački lideri dogovorili

Dva HDZ-a uputit će sljedećeg tjedna u parlamentarnu proceduru prijedlog amandmana na Ustav BiH u vezi slučaja \"Sejdić i Finci\", potvrdio je Srni dužnosnik HDZ-a 1990 koji radi na dokumentu Josip Merdžo.
 
On je podsjetio da je 31. kolovoz zadati rok iz Mape puta koju su stranački lideri dogovorili sa Bruxellesom do kada se u parlamentarnu proceduru treba uputiti prijedlog rješenja.  Merdžo kaže da dokument još nije završen, ali da su rješenja na tragu onih koja su ranije dogovorili dva HDZ-a i SDP.

\"Ne bih o detaljima. Mogu reći da će naš prijedlog, kada je u pitanju izbor članova Predsjedništva BiH, biti da to bude indirektno, a kakvu će sudbinu doživjeti, ostaje da vidimo, jer čujemo da će se pojaviti i drugi prijedlozi\", kaže Merdžo.  On je dodao da je prema Mapi puta rok za usvajanje amandmana na Ustav u parlamentu BiH kraja listopada.Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić najavio je da će početkom rujna organizirati sastanak stranačkih lidera na kojem će se razgovarati o rješenju za provođenje odluke u slučaju \"Sejdić i Finci\".
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?