Isključeni iz lige

Do sada su nam iz ŽZH barem plaćali kotizaciju, više nema toga

kočerin
Zoran Grizelj
10.05.2010.
u 10:21

Kočerin je dva puta neopravdano izostao s utakmica i kažnjen je u skladu s pravilnikom

Pet kola prije kraja prvenstva NK Kočerin izbačen je iz Međužupanijske nogometne lige, a svi njegovi rezultati do kraja bit će registrirani s po 3:0 za protivnike. Razlog drastične kazne je neodlazak na utakmicu protiv Hajduka iz Orguza kod Livna.

-Utakmica protiv Hajduka u službenom terminu odgođena je zbog snijega, a za utakmicu u novom terminu, ito radnim danom (srijeda) uopće nismo dobili obavijest.

Do sada bez kazni

Do sada su se slični propusti drugim klubovima, ako je ovo uopće propust, gledali kroz prste, a nas kao da su jedva dočekali kazniti. Mislim da su u pozadini neki drugi interesi, koji s nogometom nemaju veze, kaže igrač i član uprave Kočerina Slaven Sabljić: -Pazite, ovo je najniži stupanj natjecanja. Gdje nas to izbacuju? Pa opet ćemo najesen u istu ligu, nema niže!

Mi barem za razliku od većine drugih klubova imamo normalne uvjete, jer nam je Široki Brijeg ustupio svoj travnjak i svlačionice na Blatu. Mnogi klubovi nemaju ni vode za kupanje poslije utakmice, imaju dugovanja koja ne plaćaju... Njima se to tolerira, a nama traže dlaku u jajetu, žali se Sabljić.

- Kočerin je dva puta neopravdano izostao s utakmica i kažnjen je u skladu s pravilnikom. Nije istina da su slični slučajevi drugima opraštani, jer prošle sezone iz istih je razloga iz lige izbačena Croatia, sada Kongora 925. Da su Kočerinjani poslali zamolbu za odgodu utakmice, sigurno bi im udovoljili, ali nisu to učinili, kaže povjerenik lige Mario Tolić.

- Stoji da je našim isključenjem iz prvenstva ugrožena regularnost. Međutim, dio krivice je i na nama, a svemu je uzrok naša loša organiziranost i loši uvjeti, posebice financijski.

Poremećena regularnost

Do sada su Županija, odnosno Ministarstvo prosvjete i sporta ŽZH nama i ostalim klubovima plaćali kotizaciju za natjecanje, sad nisu imali razumijevanja barem to platiti, kaže tajnik NK Kočerin Drago Martinović. Bilo kako bilo, isključenjem Kočerina iz lige poremećena je regularnost natjecanja. Mišljenja smo da bi primjerenija kazna bila oduzimanje bodova za novu sezonu, a ujedno bi izostale priče da se ovim potezom ide na ruku drugim klubovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije