SVEČANA LOŽA

Davor Šuker: Dinamo uopće nije imao pojma što želi

'18.10.2011., Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 3. kola skupine D Lige prvaka, GNK Dinamo - Ajax. Ivan Suker, Davor Suker Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
Foto: 'Zeljko Hladika/PIXSELL'
1/3
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
19.10.2011.
u 09:01

- Sammir je dobar, no ne može izdržati cijelu utakmicu u Ligi prvaka zato što igra u slaboj ligi - ističe Joey Didulica

S obzirom na smiješak s kojim je izišao iz svečane maksimirske lože, čini se da je Joey Didulica ipak malo 'pilio naopako' za svoj bivši klub. Uoči utakmice kazao je kako je Ajax loš, nema igru te da bi bio sretan da osvoji bod. No, Nizozemci od sinoć samouvjereno najavljuju borbu za drugo mjesto s Lyonom...

Zabija se iz polušansi

- Da je Dinamo pravi, zabio bi u prvih 15 minuta dva pogotka. U ovakvim utakmicama zabija se i iz polušansi. A ona desetka, Sammir, vam je dobra, ali nema snage izdržati 90 minuta u ovakvom natjecanju. No, nije on kriv nego liga u kojoj igra i u kojoj Dinamo pobjeđuje s pola gasa - komentirao je nekadašnji vratar kopljanika.

Njega baš briga. Zagreb je napustio s pobjednicima, no zato se smrknulo nekim drugim nogometnim umirovljenicima. Bivši plavi Stjepan Tomas odmahivao je glavom...

- Ovo je bio najlošiji Dinamo ove sezone, sreća da nije primio još pogodaka. Igrači su bili indisponirani, nedovoljno angažirani. Nije čak ni razlika u klasi tolika nego se radi o elementarnim stvarima - Ajax je brži u svemu, trci, predaji lopte, kontri... A ono što najviše brine je što nakon tri kola nismo zabili gol u Ligi prvaka - pričao je u nevjerici bivši branič Dinama.

Slične je brige pod dekicom u loži imao i Davor Šuker. Bivši nogometaš nije imao opravdanja za viđeno pa se bez poštede obrušio na Jurčićeve izabranike.

- Žalostan sam zbog rezultata jer sam očekivao da će biti puno bolje. Dinamo cijeli susret nije znao što uopće hoće. Mislio sam da će izvući barem bod, no za to je trebalo povesti iz prve prilike. Mogli su puno više napraviti, a onaj tko razumije nogomet zna točno što sam htio reći - zagonetno će bivša vatrena 'devetka'.

Neki koji su loptu ganjali još davnijih dana nešto su drugačije vidjeli utakmicu. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković ovako je komentirao igru hrvatskog i nizozemskog prvaka.

Uefa opet šarmirana

- Dinamo je na trenutke bio ravnopravan, no Ajax je ipak Ajax. Ne treba biti sretan, no niti plakati nego izvući pouku iz svega. Dobro je da Dinamo uopće sudjeluje u ovom natjecanju, a ne treba zaboraviti da su na rasporedu još tri utakmice u kojima je sve moguće - optimistično će Vlatko Marković.

Jedini koji je sinoć stadion napustio iskreno raspoložen bio je direktor zagrebačkog kluba Damir Vrbanović. On je svoju utakmicu protiv ekipe iz Nyona, još jednom sjajno odigrao.

- Ponovno smo organizacijski bili sjajni. Ljudi iz Uefe puni su pohvala, sve je, kažu, bilo besprijekorno. Žurim, idem još malo slušati njihove dojmove - pozdravio je Vrba.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije