Sarajevo

Dan policije Federacije BiH

Policija
04.07.2012.
u 11:31

Federalna policija može odgovoriti svim izazovima i zadaćama

U Domu policije u Sarajevu upriličena je svečana akademija povodom Dana policije Federacije BiH. Prethodno je u sjedištu FMUP-a održana ceremonija polaganja cvijeća za sve poginule pripadnike FMUP-a. Ceremonija je započela svečanim postrojavanjem policije, nakon čega je uslijedio pozdrav zastavi BiH i intoniranje himne.

Odgovoriti svim izazovima

Prisutnima se obratio premijer FBiH Nermin Nikšić istaknuvši kako je sigurnost građana i imovine sveta stvar svakog društva, te dodao kako trenutno živimo u društvu koje nije sigurno. Prema njegovim riječima, policija je prvi stup k postizanju pravde. Nakon premijera, skup je pozdravio i Dragan Lukač, ravnatelj FUP-a, te na kraju i ministar policije FBiH Predrag Kurteš. Uputivši čestitku, ministar Kurteš je kazao kako je Federalno ministarstvo policije tijelo koje može u svakom trenutku odgovoriti svim izazovima i zadaćama koje stoje pred njim. - Naša obveza je biti u službi građana - kazao je Kurteš, te dodao da samo depolitizirana policija može odgovoriti svim zadacima i biti na usluzi svim građanima. Na svečanoj akademiji uručeni su satovi s posvetom, kao priznanja za angažman i uspješnu suradnju s Federalnim ministarstvom unutarnjih poslova - Stefanu Felleru, Domenicu Paterni, Dubravku Čampari, tužitelju Tužiteljstva BiH, te Diani Kajmaković, tužiteljici Tužiteljstva BiH.

Priznanja i zahvalnice

Priznanja za izuzetnu suradnju s Federalnim ministarstvom unutarnjih poslova, resorni ministar Kurteš uručio je zahvalnice Jonathanu Mooru, zamjeniku američkog veleposlanika u BiH, Šefiku Smlatiću, ministru unutarnjih poslova Unsko-sanske županije, Rifatu Deliću, ministru unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, Muhamedu Budimliću, ministru unutarnjih poslova Sarajevske županije, te Jozi Lučiću, ministru unutarnjih poslova Srednjobosanske županije. Također, ministar je uručio i posebnu nagradu – prijelaznu zastavu Specijalnoj policijskoj postrojbi, kao najboljoj organizacijskoj postrojbi. Unatoč nepodnošljivoj vrućini, akademiji je bio nazočan veliki broj uzvanika iz političkog i društvenog života, sa svih razina vlasti, kao i predstavnici međunarodne zajednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?