UZROK JOŠ NIJE POZNAT

Susjedi o eksploziji u Dugom Selu: 'Nešto je strašno puknulo, a onda sam vidio sam policiju'

dugo selo eksplozija
Slavko Midzor/PIXSELL
27.08.2023.
u 18:43

U eksploziji su poginule dvije osobe, dok je muškarac (79) teško ozlijeđen i trenutno se nalazi u KB Dubrava

- Eksploziju nisam čula, ali sam čula sirene, vatrogasce i Hitnu. Susjedi do nas su čuli eksploziju pa su nam javili, odmah smo izašli vidjeti što se dogodilo -  opisala je jedna od susjeda detonaciju koja se danas poslijepodne dogodila u domu za starije u Dugom Selu. 

Uzrok eksplozije još nije poznat, a poginuli su muškarac (85) i žena (81), dok je jedan muškarac (79) teško ozlijeđen te je prevezen u KB Dubrava. 

Muškarac je imao ozljede trbuha i donjih ekstremiteta te je izgubio puno krvi. Operiran je, no i dalje je životno ugrožen, rekao je za 24sata kirurg u KB Dubrava dr. Kristijan Ćupurdija.

- Bilo je za ručkom, nešto je strašno puknulo, pogledam van, nema ništa. Kad sam kasnije izašao na terasu vidio sam policiju i shvatio da je nešto strašno bilo  - rekao je za N1 jedan od susjeda koji nije znao da se tu nalazi Dom za starije.

“Tu je bilo mislim četiri starije osobe, ne znam je li sve bilo prijavljeno”, dodao je.

Da se u toj kući pružaju udomiteljske usluge nije znao ni  gradonačelnik Nenad Panian koji živi u blizini. Ni on nije čuo eksploziju. 

Vlasnici kuće bili su na prvom katu te su ručali u trenutku eksplozije. Vlasnici su u šoku, a žena je morala primiti i sedative za smirenje te im se zbog eksplozije dignuo pod. Na mjestu događaja policija provodi očevid.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?