NA ZAMOLBU USKOKA

Zbog pranja novca provjeravaju se računi i tvrtka povezana s Marijem Mamićem u Ljubuškom i Tomislavgradu

Mario
25.01.2016.
u 11:33

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros (25.1.2016. godine) pretrese objekata na tri lokacije na području Ljubuškog i Tomislavgrada po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH. Aktivnosti se provode s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo iz člana 209. stav (3) KZ BiH „Pranje novca“.

U tijeku su pretresi poslovnog i stambenih objekata koje koristi Mario Mamić, sin Zdravka Mamića, izvršnog dopredsjednika Nogometnog kluba „Dinamo" Zagreb, a aktivnosti se preduzimaju po zahtjevu Republike Hrvatske za pružanje međunarodne pravne pomoći.

Nakon realizacije navedenih naredbi, SIPA će Sudu BiH i Tužiteljstvu BiH dostaviti odgovarajuće izvještaje o preduzetim aktivnostima i privremeno oduzete predmete.

Iz Državnog odvjetništva RH zbog zaštite istrage nisu željeli objaviti druge pojedinosti, no neslužbeno saznajemo da je u tijeku provjera triju bankovnih računa, privatnog računa Marija Mamića, poslovnog računa njegove tvrtke Sport Servis MM iz Ljubuškog i računa 32-godišnjeg Marka Kravića, brata njegove supruge, koji je odgovorna osoba u toj tvrtki.

Mario Mamić na računu u jednoj banci u BiH ima nešto više od 300.000 eura koje mu je uplatila njegova tvrtka Sport Servis MM, koja je uplate primala i od off-shore tvrtke Rasport Menagement AG iz Švicarske, preko koje se, prema USKOK-ovim optužbama, izvlačio novac iz Dinama.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:24 25.01.2016.

samo naprijed!

MI
mirr
12:38 25.01.2016.

GM
Gusta magla
12:29 25.01.2016.

Uzalud vam trud sviraci....SIPA si samo stvara troskove a kako bi to rekli sinjani....Sipa.....unista

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije