Presuda Nijamu Stuparu

Policajcu Stuparu 12 mjeseci zatvora zbog reketiranja prosjakinje

korupcija
11.01.2016.
u 18:46

Stupar je više puta od Sanite Bace, koja se bavi prosjačenjem, zahtijevao i primao novac od 10 do 20 KM kako prema njoj ne bi poduzimao zakonske mjere i radnje

Nijam Stupar je prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Sarajevu osuđen na godinu dana zatvora jer je kao službena osoba zahtijevao i primio dar za sebe od prosjakinje Sanite Bace.

- Sud je utvrdio da je optuženi počinio krivična djela koja su navedena u optužnici. Olakšavajuća okolnost je to što je mlađe životne dobi, te što je obiteljski čovjek i otac maloljetnog djeteta, a ni ranije nije osuđivan. Otežavajućih okolnosti nije bilo, kazala je u obrazloženju presude sutkinja Melika Murtezić, javlja Faktor. 

Optuženi Stupar ima pravo na žalbu, a do pravomoćnosti presude mu se produžavaju mjere zabrane.

Prema optužnici, čiji su navodi dokazani tijekom sudskog postupka, Stupar se tereti da je od kolovoza do prosinca 2014. godine u Sarajevu kao službena osoba zahtijevao i primio dar za sebe da u okviru ovlasti učini što ne bi smio učiniti i da ne učini što bi morao učiniti.

Kako se u optužnici navodi, Stupar je u spomenutom razdoblju kao policajac MUP-a SŽ–PU Stari Grad, više puta osobno od Sanite Bace, koja se bavi prosjačenjem, zahtijevao i primao novac od 10 do 20 KM kako prema njoj ne bi poduzimao zakonske mjere i radnje, a što je, u skladu s ovlastima, bio obvezan učiniti.

U optužnici se, nadalje, navodi da je Stupar poslao više SMS-poruka Baci, između ostalih, i s brojem njegovog računa u jednoj sarajevskoj sportskoj kladionici kako bi ona na taj račun uplaćivala novac, što je u više navrata i učinila.

Optuženi je na taj način, prema optužnici, oštetio Bacu za iznos novca od oko 200 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije